Bild
Nästa artikel

Chevrolet Colorado – ny generation

Nyheter

Nu presenteras nya Chevrolet Colorado. Pickupmodellen ska byggas i Thailand och får premiär på bilsalongen i Bangkok.

Den 25 mars öppnar den internationella bilmässan i Bangkok. Ett av huvudnumren i General Motors monter blir nästa version av bruksbilen Chevrolet Colorado.

Bilen premiärvisas som konceptstudie med täckt flak, terrängdäck, 20-tumshjul och bakdörrar med gångjärnen i bakkant för att underlätta insteget till baksätet. Eftersom nya Colorado ska tillverkas i västertrafikerade Thailand är bilen högerstyrd.

Nya Colorado blir förstås fyrhjulsdriven och kommer med en turboladdad dieselmaskin på 2,8 liter. GM väljer att inte avslöja prestanda eller effekt utan nöjer sig med att påpeka att bilen får bra dragförmåga.

Bilen börjar säljas i Thailand senare i år, en marknad som GM beskriver som världens största för mellanstora pickuper. Bland konkurrenterna finns nya Ford Ranger. Det är oklart om nya Colorado även kommer att lanseras i Europa.

Diskutera: Vad tycker du om nya Chevrolet Colorado? En bil för Sverige?

Kommentarer

#1
2011-03-22 13:58

Helt klart snygg. Iallafall för biltypen. Den här verkar ha rejälare lastutrymme på flaket, något man inte kan beskylla de modeller vi har nu för.

#2
2011-03-23 18:42

Synd att den inte kommer hit. Bra mycket roligare än VW och Toyotas pickisar.

#3
2011-03-23 20:22

Nej ....tror inte att den kommer gå att sälja i Sverige!

#4
2011-03-23 21:58

Önskade att vi hade bilar av typen Holden Maloo här. Pickisar byggda på personbilar. En dröm-jobb-bil vore en Subaru Legacy pickup. AWD och väghållning, en utväxling som inte dödar örat på motorvägen. Fanns en på förra modellen som hette Wildtrack eller nåt, hade ett fjantigt litet flak dock.

Även Mazda B2600 och Nissan Kingcab (och fler?) fanns förr som lågbyggda flakbilar. Dock tyvärr utan fyrhjulsdriften.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.