Bild
Nästa artikel
Nyheter

"Bilindustrin har fått en kämpe i Vita huset"

Publicerad 7 november 2008 (uppdaterad 21 september 2010)
Barack Obama har utlovat stöd till den amerikanska bilindustrin. Och med en ny president i Vita huset vädrar biljättarna morgonluft - med hjälp från USA:s mäktigaste man.
- Vi välkomnar Barack Obamas löfte om att stödja vår nations bilindustri i arbetet med att utveckla både industrin och ny teknologi, säger General Motors i ett pressmeddelande och fortsätter:

- Detta stöd kommer i en kritisk tid då vår industri står inför en av de svåraste ekonomiska perioderna i nationens historia.

Chrysler, Ford och General Motors går igenom svåra tider - precis som stora delar av USA. Men med en ny president i Vita huset tror analytikerna på ett bättre klimat för bilindustrin.

- Jag är mycket optimistisk och tror att vi kommer ha en kämpe, som slåss för tillverkarna, i Vita huset, säger senatorn Carl Levin enligt Detroit News.

Barack Obama har tidigare utlovat ett ökat stöd till bilindustrin. Så sent som i förra veckan lovade Obama att han skulle träffa cheferna för de amerikanska biljättarna om han blev vald till president.

Nu växer förväntningarna på den nyvalda presidenten - men även på kongressen.

- Demokraterna kommer att ge bilindustrin pengar. Frågan är hur snabbt de gör det för jag tror att “Rom brinner", säger Van Conway, analytiker vid Conway, MacKenzie and Dunleavy.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2008-11-15 22:38
Jag (ej verifierad)

Jag håller med, det enda vi nu behöver veta är på vilken sida denne kämpe står.? Att Obama är köpt av bilindustrien behöver ingen fundera på. Frågan är vilken bilindustri som köpt honom? Amerikansk? I så fall, glöm Obama. Japansk, tja...kanske?
Korea, tummen upp!!!!, Fastlandskina? glöm Obama, Det riktiga Kina (=Taiwan) tummen upp, helt perfekt!!!!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.