Bild
Nästa artikel

"Vi undersöker möjligheterna till ett partnerskap"

Nyheter

Samtalen med General Motors bröt samman. Nu går Chrysler vidare - i jakt på en samarbetspartner.

- Som oberoende företag fortsätter vi undersöka möjligheterna till ett flertal strategiska allianser eller partnerskap, samtidigt som vi söker efter tillväxtmöjligheter globalt ska kan ge oss lönsamhet igen, säger Chryslers vd Robert Nardelli.

Chrysler fortsätter jakten på en samarbetspartner efter att samtalen med General Motors avslutats.

Nu spekuleras det om att ett sammangående med Renault-Nissan eller Hyundai kommer allt närmare. Men detta vill Chryslers ägare Cerberus varken bekräfta eller dementera.

- Det vår företagspolicy att inte kommentera rykten och spekulationer. Vi utvärderar fortlöpande möjliga allianser och investeringsmöjligheter. Vi fokuserar på arbetet att åter få Chrysler lönsamt i dagens utmanande ekonomiska klimat, säger Cerberus i ett pressmeddelande.

Alternativen blir allt färre för Chrysler. Nu tror analytikerna att företaget riskerar att styckas.

- Nästa steg skulle vara att Chrysler delas och att vissa delar tas över av andra företag, säger Charles Chesbrough,analytiker vid CSN Worldwide, till Detroit News.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.