Nästa artikel
Bensin dyrare i sommar
Nyheter

Bensin dyrare i sommar

Publicerad 6 maj 2010 (uppdaterad 21 september 2010)
Bensinen kommer att kosta omkring 14 kronor i sommar. Med ökad efterfrågan stiger priset.
Det finns ju inga adresser? Hur hittar folk? Vi hittar inte!

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2010-05-06 13:59
JAN (ej verifierad)

Jag förstår inte riktigt det förhållandet. Stor volym brukar ju innebära lägre priser. Varför är det inte när det gäller bensinen?

#2 • Uppdaterat: 2010-05-06 14:38
monsieur (ej verifierad)

rösta inte på oppositionen om ni vill ha blilligare bensin hoppas alliansen vinner de leder nu iaf.

#3 • Uppdaterat: 2010-05-06 17:18
leifer (ej verifierad)

Skattesprotestera genom att blandtanka E85 50-50 med bensin 95 oktan!

#4 • Uppdaterat: 2010-05-06 17:43
Per (ej verifierad)

Smärtgränsen går vid ca: 12.50/liter. Det är hårt att köra stora bilar idag. Rödgrön regering=V 50 Drive.

#5 • Uppdaterat: 2010-05-06 17:48
Perre (ej verifierad)

Leifer:
Precis rätt tänkt. JAg har "blandtankat" med etanol, E85, i min Toyota i ca 12 000 mil. Nästan sedan bilen var ny 2003. På mellan april - oktober har jag 50% etanol i bensinen och på vinterhalvåret har jag ca 30% etanol o bensinen. På detta vis har jag sparat oerhört mycket pengar samtidigt som bilen blir betydligt piggare. På besiktningen har bilen väldigt låga utsläppsvärden, tack vare etanolen. Bilen går utmärkt på denna etanol - bensin mix dock har jag haft andra problem med Toyotan bla bytt 2 hjullager, växellåda, vattenpump, generator mm. Men dessa fel är mekaniska fel som inte alls har med etanol blandningen att göra. Nästa bilbyte blir INTE en Toyota utan en vanlig etanolbil tex SAAB, nya Audi med etanol, flexifuel, motorn eller kanske en Ford.

#6 • Uppdaterat: 2010-05-06 17:58
S-E S (ej verifierad)

Rätt tänkt JAN, större volymer, lägre pris, men om du ser till att inte producera eller göra tillgängligt de kvantiteter som behövs, då höjs priset. (Bristvara). Cyniskt av producenterna. Dessutom undrar jag hur priset på olja från Saudi, som nästan pumpar upp sig själv, kan ha samma höga pris som olja olja från havsdjupen i Nordsjön? någon fuskar med prissättningen. Tänk om alla bilar skulle kosta det samma oavsett tillverkare? Kanske kan OKQ8 förklara varför produktionskostnaden inte slår genom i bensinpriset. Bensin från Saudi borde kunna kosta 1 kr mindre per liter än den som kommer från Nordsjön? Kanske är det så att all bensin blandas i hop i en tank innan försäljningen och ingen vet ursprunget? Det är enda rimliga förklaringen.

#7 • Uppdaterat: 2010-05-06 19:30
Skanör (ej verifierad)

Bensinpriset är en plåga och skatterna åt helvete.
Sverige består till största delen av glesbygd och folk
MÅSTE ha bil. På några få arbetsplatser kan man flexa men teamwork är vanligt och alla börjar och slutar samtidigt vilket omöjliggör kollektivtransport
förutom i storstäder. Rätt pris på bensin inkl skatter är max 6.00 pr. liter.

#8 • Uppdaterat: 2010-05-06 20:19
Kjell-Åke (ej verifierad)

Bensinbolagen är en samling rufflare som inte står de stora elleverantörerna och bankerna långt efter när det gäller att klå folk på pengar.Råoljan lär inte kosta stort mer än hälften mot i fjor, men ändå ska man ta ut samma pris för bensinen, runt 14 kr/lit.
Kartellbildning får ej finnas och då kan man undra hur alla mackarna kan höja priset på en och samma gång till samma nivå.

#9 • Uppdaterat: 2010-05-06 21:06
Jinnrparn (ej verifierad)

Det är ganska märkligt att besinbolagen kan hålla på med detta resonemang år efte år och ingen protesterar! Vi är de sista idioterna! Varför gäller bensinbolagens resonemang inte andra länder? I Australien kostar en liten soppa max 7 Sek! Ingen höjning efter årstiderna!
Lägre efterfrågan brukar ju höja priserna och tvärtom, men inte när det gäller bensin!
Nu är det dags för Vi Bilägare att komma med ett upprop!Men säkert glädjer detta en och annan "miljöpartist", men de har ju råd att åka taxi eller regeringsfärdtjänst!

#a • Uppdaterat: 2010-05-06 21:08
Jinnarparn (ej verifierad)

Det är ganska märkligt att bensinbolagen kan hålla på med detta resonemang år efter år och ingen protesterar! Vi är de sista idioterna! Varför gäller bensinbolagens resonemang inte andra länder? I Australien kostar en liten soppa max 7 Sek! Ingen höjning efter årstiderna!
Lägre efterfrågan brukar ju höja priserna och tvärtom, men inte när det gäller bensin!
Nu är det dags för Vi Bilägare att komma med ett upprop!Men säkert glädjer detta en och annan "miljöpartist", men de har ju råd att åka taxi eller regeringsfärdtjänst!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.