Nästa artikel
Även Volkswagen ska fasa ut förbränningsmotorerna
Nyheter

Även Volkswagen ska fasa ut förbränningsmotorerna

Publicerad 29 mars 2021
VW-chefen tror inte att det kommer utvecklas några helt nya bensin- eller dieselmotorer. Men det är fortfarande förbränningsmotorerna som bekostar de nya elbilsmodellerna.

Att utveckla och lansera en helt ny förbränningsmotor blir allt mer riskfyllt för biltillverkarna. Flera av dem har aviserat att det är eldrift som gäller framöver, och Audi är en av tillverkarna som helt slutat utveckla nya förbränningsmotorer.

Nu kommer även samma besked från Volkswagen. Det är inte så underligt med tanke på att de båda märkena ingår i samma koncern och delar mycket teknik, men det är ändå ett stort besked att vi förmodligen inte kommer få se någon helt nyutvecklad bensin- eller dieselmotor från en biltillverkare som Volkswagen.

– I nuläget förväntar jag mig inte att någon helt ny motorfamilj kommer lanseras igen, säger VW-chefen Ralf Brandstätter i en intervju med Automotive News.

Han vill dock inte ge någon specifik tidplan för när förbränningsmotorerna ska fasas ut helt.

De förbränningsmotorer som finns i dag ska vidareutvecklas för att klara kommande utsläppsstandarden Euro 7 som kan bli svår och dyr för biltillverkarna att nå. För att finansiera utvecklingen av elbilar behövs fortfarande förbränningsmotorerna, enligt Ralf Brandstätter.

– Vi kommer behöva dem under en viss tid, men de ska vara så rena som möjligt.

Läs också: Audi gör klart: Inga nya bensin- eller dieselmotorer

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.