Bild
Nästa artikel

Webb-tv: Så räddades Saabmuseet

Webb-tv

Det var under några dramatiska dagar i januari 2012 som ödet för Saabmuseet i Trollhättan avgjordes. I den här filmen berättar museiintendenten Peter Bäckström om hur museet räddades.

 

Klicka på videofönstret för att starta filmen.

Läs om vårt besök på Saabmuseet i Vi Bilägare nummer 6/2013. Där besöker vi även Volvomuseet.

Tidningen utkommer i butik den 23 april, men prenumeranter får den redan under vecka 16. Klicka här för att teckna en prenumeration.

Diskutera: Vad tycker du om Saabmuseet?

Kommentarer

#1
2013-04-16 10:44

Nu är det snart ett år sedan jag och några av de flitigaste kommentatorerna (vilket ord!) besökte Saabmuseet och vårt intryck var att det var trevligt, men alla var överens om att det var för lite information om modellerna och den som fanns var alldeles för kortfattad.

Kanske det blivit bättre under året?

Dessutom saknade vi lite kringutrustning t.ex. en Toppola som inte borde vara så svår att få tag på.
Den togs ju ursprungligen fram till Saabs halvkombi även om den senare även fanns till några andra fabrikat.

Men det var mycket trevligt att träffas och se ett ansikte på några av dem man utbytt åsikter med.

#2
2013-04-16 14:43

Bilarna var mycket fina men jag tyckte att det var väldigt sterilt på något sätt. Lite grand som en operationssal. Jag tror att man måste göra museet mera familjevänligt för att locka flera besökare. När vi var där var Saabnisse en suverän guide. Det inte han vet om Saab är inte värt att veta.

#3
2013-04-16 21:50

Räddningen av Saab-museet var en stor lättnad. Jag har besökt museet flera gånger, men det var en alldeles speciell känsla när det återinvigdes förra året. Om bilarna hade sålts åt olika håll hade ett ovärderligt stycke industrihistoria gått i graven. Saab-museets lokalisering i Nohabs gamla fabrikslokaler är en perfekt inramning. Och jag kan inte tänka mig en bättre intendent än Peter Bäckström, som kan det mesta som är värt att veta om Saab-bilarna och brinner för att visa upp dem. Väl värt ett besök alltså!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.