Nästa artikel
Toyota visar årets 5 viktigaste nyheter
Webb-tv

Toyota visar årets 5 viktigaste nyheter

Publicerad 23 januari 2020
Bjuder bland annat på en snygg vätgassedan, en ny laddhybridsuv och ett litet rallyjärn.

Precis som många andra biltillverkare väljer Toyota att dra ned på antalet bilsalonger och istället anordna egna event. Vi Bilägare var på plats när Toyota visade upp årets viktigaste nyheter på en helt egen liten "bilsalong i miniatyr", i Amsterdam.

En av de viktigaste nyheterna är att suven Toyota RAV4 nu kommer som laddhybrid med pris från 499 900 kronor. Toyota visade även upp nya generationen av vätgasbilen Mirai som får längre räckvidd och snyggare design, samt hybrid- och sportversionerna av småbilen Yaris.

Toyota lanserade också nya mobilitetstjänster under namnet Kinto. Det handlar om exempelvis bildelning och uthyrning av elscootrar.

– Kinto är vårt nya globala mobilitetsmärke där vi vill locka en mycket bredare publik, inte bara Toyota- och Lexusförare, säger Tom Fux, vd för Toyota Fleet Mobility.

Toyota ska försöka locka till sig partners som också ska ingå i Kinto-varumärket. Det blir alltså inte bara Toyotas fordon som ska ingå i Kinto, utan det kan också dyka upp fordon från konkurrerande märken.

Klicka igång filmen ovan för att se nyheterna från Toyotas event eller se den på Youtube. Glöm inte att prenumerera på vårt Youtubekonto för att hålla dig uppdaterad med nya klipp!

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.