Bild
Nästa artikel

Subaru Outback: Plus och minus

Webb-tv

Subaru Outback är rymlig och tar sig fram bra i terrängen, men börjar kännas lite gammal. Vi pekar ut plus och minus.

 

Läs testet av Subaru Outback i Vi Bilägare 8/2012. Där ställs bilen mot Volkswagen Passat Alltrack och Volvo XC70. Tidningen utkommer i butik den 22 maj och anländer hos prenumeranter från den 15 maj.

Klicka på videofönstret ovan för att starta filmen.

Diskutera: Vad tycker du om Subaru Outback?

Taggar: Webb-tv, , Subaru Outback

Kommentarer

#1
2012-05-22 09:35

Har själv haft denna subarubilen under ett par år och håller verkligen med ViB M Sterner att det känns som en gammal och omodern bil och att den har en motor som låter väldigt mycket likt en gammal traktor och att instrumneteringen också känns väldigt omodern och grovhugget plottrig. Fördelen och det är den enda är att den har lite bättre framkomlighet än min nuvarande Volvo XC, Cross Country, men det är också den enda lilla lilla fördelen med subarun. Vill man ha en bra modern, snygg och tyst bil med bra köregenskaper särskilt ommman bor på landet som vi ska man definitivt köpa en Volvo XC, Cross Country. OM man kan leva med en bil som bullrar som en "traktor" som dessutom är omodern, plottrig etc köper man man billigare subarun samtidigt som jag veta att man snart kommer att vilja byta bort subarun mot något mycket bättre tex Volvo XC60 eller Volvo XC70.

#2
2012-05-22 10:25

Denna bilen Subaru är bra med fungerande fyrhjulsdrift,Volvo har ju haft bekymmer med sina att de inte orkar dra sig upp för backar.Så även i VIB test mellan VW Alltrack,Volvo Xc70,Subaru Outback där Outback var den enda som tog sig upp för backen. Och att de bränner ihop,dåligt utvecklad fyrhjulsdrift. Dessa problem får man inte med Subaru,gammal är äldst! Man får bara problem med Volvo,som flera på min frus jobb,men de är nu utbytta mot mera pålitliga bilar.

(Kommentar redigerad)

#3
2012-05-22 13:02

Subaru har alltid haft den bästa fyrhjulsdriften och jag har länge haft ett gott öga till märket - men andra kommer allt mer ikapp och känns faktiskt överlag modernare.

#4
2012-05-22 13:03

Visst är Xc60 modern men vem skulle stå och vela mellan en Outback och en Xc60?
"Swenssons" lyckas att föringa subarus fina egenskaper i terrängen samtidigt som han lyfter fram historiens mest opraktiska bil. ( Xc60 )
Xc70 må vara en tålig och rymlig bil (till motsatsen utav sin moderna lillebror) men utanför vägen har den ingenting att hämta mot en Outback.

#5
2012-05-22 13:39

Skippa off topic-snacket, ta det i forumet i stället. Här pratar vi Subaru Outback.

/Fredrik Diits Vikström, Vi Bilägare

#6
2012-05-22 17:38

Dinosarien Toyota Outback är en av de få Japsen som fyller ett syfte. Hade jag varit skogsbrukare i någon mening skulle jag absolut tagit detta verktyg i beaktande!

#7
2012-05-22 17:57

Är det ingen som läst testet i papperstidningen? Jag kan då berätta att man testade följande bilar: subaru outback, VW Alltrack och Volvo XC70. Vilken bil vann testet i Vib? När jag var barn delades vinnarna in i tre kategorier:
1:an fick guld, 2:an silver och 3:an dasspapper. Vem fick vad i testet?

VW fick guld, Volvo XC70 silver och subaru fick dasspapper!

Alltså bäst blev VW, näst bästa bilen är Volvo XC70 och sämsta bilen är subaru... Detta är fakta för vissa och kommer att bortförklaras av andra o ).

#8
2012-05-22 18:13

Swenssons, det där var intressant. Får nog köpa tidningen. Men upplys oss andra "snyltare"; Vad var det VW vann på? Knappast framdrivningssättet, måste ha varit på ekonomi, komfort(?) och kvalitetskänsla. Eller har jag fel.

Jag har svårt att tro att en bil med permanent fyrhjulsdrift är bättre är Haldex-principen.

#9
2012-05-22 18:41

@Audi:
VW vann på att det är en modern bil med bra AWD system, Haldex, liksom Volvo XC70 har samt att den är spänstig på vägen. Volvon fick högt betyg för bra och fungerande AWD system, rymlig, allsidig, komfortabel och skön att köra samt att den är "still going strong" trots att den har snart 5 år på nacken och det viktigste skälet till att den inte vann är att XC70 är en "dyr" bil att köpa men har å andra sidan ett väldigt "bra andrahandsvärde". subarun är testets stora förlorare pga att den är gammalmodig, inte så roligt att köra, väldigt bullrig dvs hög ljudnivå i kupén och att motorn låter som en gammal "traktor"... Så köp tidningen och läs allt annat som de också skriver om vinnaren VW resp Volvo XC70 och testets stora förlorare subaru.... Mycket intressant läsning!

#10
2012-05-22 20:41

Sedan när ägarna som lever med bilarna varje dag så.......fick Subaru guld,Volvo Xc70 silver och VW Alcatraz dasspapper......så ser det ut i verkligheten hos ägarna ;o) Autoindex= källa

#11
2012-05-22 21:01

Hänvisa inte Shogun, förklara vad du menar!
Nu handlar det om denna Outback .. och i tidningen ställs den mot Volvo xc70 och Passat Alltrack ..
Köp du dej en av varje och berätta dina egna erfarenheter istället för att fjamsa med din religion.

#12
2012-05-22 21:06

Biltester berättar inte vilken bil som är bäst för just dej. Jag brukar endast samla små nyttiga detaljer från testerna och sedan provkör jag ofta och sällan är jag av samma åsikt som testerna i någon tidning. En annan sak jag inte bryr mej om är vilka bilar som säljs mest för det rör mej inte alls. Samma sak med statistikerna, svårt att hitta en bil som är allt för dålig, kan få ett måndagsexemplar från vilket fabrikat som helst.

Har inte kör nån av bilarna men nya Passat, Volvo V70 och Subaru Legacy har jag alla kört och Volvo var överlägset den bästa bilen för mej, Passat tyckte jag inte alls om, speciellt fjädringen var dålig, (före detta Passaten var bättre) och Legacyns bakvagn fungerade inte alls och dieselmotorn hade högt och fult ljud samt bullrig var den också.

#13
2012-05-22 22:42

Skulle inte lagt så mycket vikt i placeringen mellan dessa bilar då man kan få en helt annan bild beroende på vad man är ute efter,vilket Vib också skriver .
Passaten är som sagt främst ny,ligger bra på vägen och kan utrustas till det oändliga.
Xc70 är son vanligt kung då det gäller komfort men detta betalar man alltså ett högt pris för samtidigt som den dessutom är dyr i drift och detta gör att den tappar första platsen.
Outbacken ligger inte riktigt i nivå med dessa bilar men den är å andra sidan betydligt billigare att köpa och äga,vilket faktiskt spelar en stor roll för många.
Väg dessutom in offroad-skillnaderna mellan dessa bilar och listan blir omvänd!

Som sagt så känns Outbacken inte riktigt som en bil som man bör jämföra med nämnda herrar.
Medan övriga tillverkare skryter om sina bilar med 4 hjulsdrift och hur de lämpar sig för Offroad så gör Subaru tvärtom då de säger att de inte bygger några terrängbilar ....ganska ironiskt eller?

#14
2012-05-23 09:35

Det är många som kört de olika bilarna, men de som verkligen _använder_ bilen under lång tid vet att Subaru Outback är totalt överlägsen Volvo, VW, Skoda, och alla andra efterföljare. Både på väg och i terräng.

Det handlar om grundläggande fysik. Låg tyndgdpunkt, boxermotor, symmetri, och dimensioner som håller.
Sedan är smaken som baken, men det finns många som köper dyra saker utan att tänka först. Volvo säljer ju bra ;)

Att köra en XC60 känns som att ro en eka med olika långa åror sittandes på staplade drickabackar. Att köra en Subaru Outback känns som du fått lika långa åror och sätta dig med rätt tyngdpunkt.
Tycker jag alltså. Inte du kanske.

#15
2012-05-23 13:05

Jag håller med om "traktorkänslan" för Outback och jag håller med om att den känns lite "omodern". Men det är också lite konstig jämförelse då Vi Bilägare jämför en Outback för ~345 000kr mot en Alltrack som är extrautrustad för 150 000, dvs ~480 000kr eller så.

Kollar man vad som ingår i Outback "out of the box" så får man iaf Xenon, elektrisk förarstol mm. Skall man ha det till XC70 eller Alltrack så är det 15 000 extra direkt.

Så det skiljer en hel del i pris mellan bilarna och jag tvivlar inte på att Alltrack är en fin bil för familjen eller att XC70 är ett tryggt val men mest "bang for the buck" tror jag allt fortfarande Subaru Outback erbjuder.

Men gillar man inte körställningen eller tycker motorn låter för mycket i tomgång (den är tyst över 50km/h) och gillar många knappar och finesser som inte behvös för transportera sig från A till B, är inte ute efter en prisvärd bil med bra andrahandsvärde och som inte står på verkstaden i onödan, dvs så som Vi Bilägare resonerar ja då är det bara till att slanta upp en bunt tusenlappar till och välja XC70/Alltrack.

Slutsats: Tre bra bilar som lockar tre olika kundgrupper. Jag tror dock Subaru Outback/Legacy hade passat betydligt fler svenska familjer än vad som faktiskt väljer den.

#16
2012-05-26 11:36

Jag har inte haft så många bilar då jag altid köper nytt och behåller länge. Mina erfareheter av bilar är att min Saab kostade mig massor i turbohaverier topplock etc. Var därför lite less på problem så då köpte jag en ny Outback 2011, som nu har rullat 2000 mil utan några problem. Jag hade ett par saker som denna bil uppfyller bättre än andra bilar och som man inte får fram ur dessa sk tester.

1) Ägande kostnader dvs räkna ihop vad bilen kostar med försäkringar, service (hur ofta den går sönder + de vanliga års sevicekostnader), och värdeminskning.

2) Utrustningen som ingår i grundpriset, jag blir förbannad när man ser annonser på en tysk/svensk bil då den är tämligen naken på annonspriset men annonsbilden visar alltid "extra allt". Bara det nödvändigaste bas tillvalen gör att priset bara skenar iväg..Men då jämför man ju plötsligt inte bil i samma prisklass längre. Smart försäljarknep..

3) Behov: är behovet av en lyckad framgång i livet att ha alla tänkbara tillval som man kan komma på i sin senaste bil. Den som sysslar med risk för fel kalkylering vet att antalet finesser ökar risken för fel. Sen håller jag förvisso med en del att den kanske inte är den snyggaste bilen men man får onekligen en J-kla massa mil för pengarna.........

4) AWD är faktiskt en säkerhetsfråga numera, det känns bra att ha bra grepp när man gasar oavsett årstid. Känns tryggt och stabilt. Detta ska inte vara ett dyrt tillbehörpryl tycker jag.

5) Låg bränsleförbrukning är kanske inte någon 4 hjuls driven bils paradgren, men jag tycker att den går snålt med boxer dieseln. (om man nu står ut att växla själv). I praktiken runt 0.7 blandat. Tänk på att många biltillverkare fifflar med uppgifterna om den faktiska förbrukning i sina tekniska data.Så välj inte bara bil på dessa uppgifter. DET är inte seriöst att tro att en italienare/fransos plötsligt har lyckats tillverka en stor bil som drar mindre än en Toyota Aygo.

Dessa kriterier hade jag också i åtanke när jag köpte min Subaru. Lev väl och ha ett lyckligt bil liv. ;-)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.