Bild
Nästa artikel
Webb-tv

Bilreklam från förr: Plymouth Voyager

Publicerad 20 juli 2013 (uppdaterad 25 augusti 2014)
Vi tittar på reklamfilm från förr. Här en film om en då ny biltyp – flexbilen. I Sverige är Plymouth Voyager mer känd som en Chrysler.

 

Det här är den femte av tio klassiska reklamfilmer som Vi Bilägare kommer att visa under sommaren.

Diskutera: Vad tycker du om Plymouth/Chrysler Voyager och om reklamfilmen?

HYUNDAI: i10 blir säkrare

Hyundai är på gång med tredje generationen i10, den minsta bilen i Hyundaifamiljen. En del säkerhetsteknik som tidigare funnits till större bilar lär nu komma även i en mikrobil som i10.

Nytt är också att vissa uppkopplingstjänster erbjuds. Nya i10 blir fyra cm längre, två cm lägre och två cm bredare än tidigare.

Motorerna blir som tidigare, trecylindrig enlitersmotor med 67 hk eller fyrcylindrig motor på 1,2 liter och 84 hk. När nya i10 kommer till Sverige är oklart, men det lär bli under 2020.

Kommentarer

#1 • 2013-07-23 18:12
Raphael

"Här är en film om en då ny biltyp – flexbilen. I Sverige mer känd som Chrysler Voyager."

Ok, så den nya biltypen heter Chrysler Voyager? Men då missar ni att denna biltyp hette Renault Espace i Frankrike, som lanserades samma år som Chrysler Voyager.

#2 • 2013-07-27 01:28
Havsfidran

Eller så kan jag ju säga så här: Den Nya biltypen var ju faktiskt en Voyager. Men det var inte riktigt hela sanningen. Det fanns En till. :-) Men Voyager hade en praktisk detalj som jag iallafall gillar. Den hade skjutdörr dit bak. Det hade inte espace, det var vanliga dörrar. Tänk att stå på en trång parkering och ivriga barn vill ut och slår upp dörren med full fart. Ja då är nog en skjutdörr att föredra.

#3 • 2013-07-30 09:05
Mistro

JA det finns helt klart fördelar med en skjutdörr och jag var också glad för den Grand Voyager vi ägt men många anser att skjutdörren förvandlar bilen till en "buss".
Kan ju låta tramsigt om man nu behöver ett sådant fordon att lyssna på sådant men faktum var att flertalet kommenterade detta på vår Spacewagon som ju har bakdörrar. ( Oj bilen känns verkligen som en personbil )
Nu är ju den bilen mindre men ändå,...kan tänka mig att samma tankegångar finns om Espace.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.