Bild
Nästa artikel

Rosttest: Chrysler Voyager (2001)

Rost

Som de flesta amerikanska bilar har Chrysler Voyager ett uselt rostskydd. Plåten är visserligen galvad till viss del, men hur tjockt skyddslagret har inte gått att finna ut.

Utöver galvlagret finns ingenting som stoppar rosten. Balkar och hålrum är helt obehandlade. Skärmarna har kraftiga kanter där massor av lort och fukt ligger kvar. Undertill är karossen full med skarvar och plåtar som lappar över varandra, utan något skyddslager emellan.

Vi Bilägares rostskyddsexpert Thomas Widström på Rostskydds-Metoder, ger utan att tveka Chrysler Voyager det sämsta rostskyddsbetyget, en etta.

Bilarna är besiktade av Rostskydds-Metoder AB.

Rostskyddsgaranti: 7 år

Testinformation

Betyg: 1 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.