Bild
Nästa artikel
Webb-TV

BMW i3: Plus och minus

Publicerad 15 januari 2014 (uppdaterad 21 januari 2014)
Nya elbilen BMW i3 liknar ingen annan BMW – och ingen annan bil heller. Men är den vettig att satsa på? Se filmen från vårt test.

 

De är dyra, de går inte att köra långt men de tros vara framtiden. Är det vettigt att satsa sina pengar på en elbil i dag? Vi har testat BMW i3, Nissan Leaf och VW e-Up.

Klicka på videofönstret ovan för att se filmen från testet av BMW i3.

Läs hela testet i Vi Bilägare nummer 1/2014 som utkommer den 21 januari. Den som prenumererar får tidningen tidigare än så och till lägre pris.

I det kompletta testet redovisas samtliga testmoment och all fakta. Där kan du läsa mer om bland annat bränsleförbrukning, bilekonomi, rostskydd, ljus, kupébuller, barnsäkerhet, prestanda, kupé- och lastmått, krocksäkerhet och utrustning.

Diskutera: Vad tycker du om nya BMW i3?

Kommentarer

#1 • 15 januari 2014
Swemba

Jag gillar utseendet på i3 och skulle antagligen köpa den oavsett om det var en elbil eller ej. Perfekt andrabil och stadsbil, enligt mig.

#2 • 15 januari 2014
Mistro

Bra Marianne,..knappt någon kritik ifrån din sida den här gången angående eldriften.

#3 • 15 januari 2014
Henrik_gbg

Fy f...n vad ful den är. Men visst inte lika dom andra.....

#4 • 15 januari 2014
true believer

Det är inte konstigt att många tycker att den är ful, då den ser ut som en citroen än BMW, är ju designad av en fransman ;-)

#5 • 15 januari 2014
Swemba

@leifer, vem vill ha en ful bil för överhuvudtaget? Ändå säljs det många fula bilar. Jag kan t ex räkna upp många skapelser från Toyota/Lexus på min fula-bil-lista, ändå säljer Toyota massor. Kan det vara så att vissa tycker att Toyota gör snygga bilar?

#6 • 15 januari 2014
true believer

Swemba: Jag gillar utseendet på i3 och skulle antagligen köpa den oavsett om det var en elbil eller ej. Tyckte du inte nyss att du gillade utseendet? och nu tycker plötsligt att den är ful? fula bilar är gamla amerikanare tycker jag...

#7 • 15 januari 2014
klaus.lindqvis…

Spännande med nya bilar! Men en förare ska väl inte sitta och titta in i en kamera när hen kör. Bättre att titta framåt! Stanna i stället och visa bilen.
En titt under motorhuven, bakluckan och hur bakdörrarna funkar!

#8 • 15 januari 2014
YF22

Leifer. I Norge så klarer ikke BMW å levere nok i3 i rimelig tid, det er nå over 3000 personer som har bestilt bilen og mange av de må vente til neste år på bil ser ut som BMW har blit tatt på senga over så stor etterspørsel fra Norge, det må være et luksus problem for et bilkonsern, det må være den perfekte by,nærområde bil sammen med Nissan Leaf. Personlig så vil jeg aldri kjøpe meg en hybrid bil noen gang fins ikke kjøreegenskaper etter min mening og har ikke sansen for 2 typer motorer i en bil, nei det skal være 6 eller 8 sylindret stempelmotorer, men en ren el bil som bil nr 2 eller 3 hadde vært helt perfekt. :-)

#9 • 15 januari 2014
Onehp

jag tycker det är en mycket intressant bil. Den må kosta en del i inköp men den lär vara nog så billig att driva.

En sak dock med själva testet här. Med tanke på det dåliga fotgängarskyddet, den tysta gången och avsaknaden av seriemässigt autobroms, så skulle det kännas bättre om, i detta fall, Marianne höll ögonen på vägen. Det är trevligt om presentatören tittar in i kameran ibland, men att försöka prata in i kameran så mycket som möjligt medans man kör behövs verkligen inte, dessutom har kameran en lampa som bländar en del som inte gör saken bättre... ursäkta, bara nåt jag reagerade på.

#a • 15 januari 2014
Swemba

@leifer, du är väl tillräckligt gammal för att förstå att "snyggt" är något subjektivt? Många tycker i3 är snygg - även jag. Många tycker Lexus bilar är det snyggaste som finns - inte jag. Smaken är som baken. Det finns inget rätt eller fel.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.