Nästa artikel
Tesla klättrar – Model 3 betydligt mer driftsäker
Nyheter

Tesla klättrar – Model 3 betydligt mer driftsäker

Publicerad 24 februari 2020
I en ny undersökning klättrar Tesla åtta placeringar. Anledningen är att driftsäkerheten blivit bättre.

Amerikanska Consumer Reports har släppt en ny lista över bilmärkena som bygger de mest driftsäkra bilarna. Årets raket är Tesla, som klättrar hela åtta placeringar och nu befinner sig på en elfte plats, före bland andra Toyota, Volkswagen och Mercedes.

Consumer Reports har haft ett "av-och-till-förhållande" med Tesla genom åren – konsumentmagasinet har både kritiserat och hyllat Teslas modeller i olika omgångar. Rent prestanda- och körmässigt har de fått ordentligt med beröm, men många ägare har också klagat på kvalitetsproblem vilket dragit ned betyget.

Nu har Tesla tydligt förbättrat driftsäkerheten på Model S och framför allt Model 3, enligt Consumer Reports, och Tesla blir därmed det bästa amerikanska märket i undersökningen. Model X har däremot inte fått någon "rekommendationsstämpel" av Consumer Reports.

Tesla Model 3 utses dessutom till bästa elbilen totalt sett. Den får beröm för räckvidden, köregenskaperna, accelerationen och interiören men fjädringen är hård och bullernivån för hög.

Allra bäst i undersökningen är Porsche, Hyundais lyxmärke Genesis och Subaru. Fiat har ordentliga problem – inget av koncernens märken ligger särskilt bra till i listan. Volvo ligger strax under snittbilen.


 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.