Bild
Nästa artikel
Podcast

Skoda Enyaq, AutoIndex 2021 och Volkswagens framtid

Publicerad 2021-05-26 16:33 (uppdaterad 2021-05-26 16:33)
Avsnitt 228: Tommy har fått reda på tyska biljättens planer, och det verkar som om Marias önskan om en eldriven kombi går i uppfyllelse. Klas avslöjar resultatet i årets stora konsumentundersökning om bilägande och Anders har kört tjeckisk elsuv på svensk mark.

Det råder allvarlig chipbrist i bilindustrin vilket ställer till det för tillverkarna. De använder ofta gamla och långsamma chip som är billigare men mindre attraktiva att tillverka och sälja än de chip som används av exempelvis mobiltillverkare.

– Här köper man alltså en toppmodern bil som ska vara det hetaste heta, men så har någon stoppat in en Commodore-64 under huven där man i bästa fall kan spela Pong med låg upplösning, säger Tommy Wahlström.

Ford har släppt en eldriven version av storsäljande pickupen F-150. Den lockar bland annat med ett lågt pris för instegsmodellen (40 000 dollar) och en enorm ”frunk”.

– Den sväljer över 400 liter, säger Maria Dahlin.

”Frunken” i nya Ford F-150 sväljer mer än VW Golf gör i bagaget

Maria Dahlin har tagit över långtestbilen Seat Leon som är en laddhybrid. Bilen laddas några kilometer från hemmet och därmed får Maria in några kilometers vardagsmotion.

– Man blir lite manisk att hela tiden försöka köra så mycket som möjligt på el. Man ser det som ett personligt misslyckande varje gång bensinmotorn startar, säger Tommy Wahlström. 

Haa har även deltagit i Volkswagens digitala elbilsevent ”Way to zero”. Volkswagen har gjort en stor enkät bland bilköpare. 90 procent av alla som bytt till elbil kommer inte gå tillbaka till en förbränningsbil.

Undersökningen tittade även närmare på hur lång räckvidd som europeiska bilköpare förväntar sig.

– En andrabil ska klara 30–40 mil. Normalkonsumenten vill ha 50–60 mil och premiumköpare nöjer sig inte med mindre än 70–80 mil.

Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. I det här avsnittet hör du Klas Skarin, Anders Helgesson, Tommy Wahlström och Maria Dahlin. 

Du kan lyssna i spelaren genom att trycka på play-knappen. Du kan prenumerera på Vi Bilägares podcast helt gratis via iTunes eller valfri podapp! Vi finns också på Spotify!

Trevlig lyssning önskar Vi Bilägares redaktion!

Diskutera: Vad tyckte du om detta avsnitt?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.