Bild
Nästa artikel
Nyheter

VW-ingenjören i rätten: ”Blev tillsagd att förstöra dokumenten”

Publicerad 2021-09-21 16:28 (uppdaterad 2021-09-23 11:14)
En tidigare ingenjör på Volkswagen gav ett svidande vittnesmål mot före detta koncernchefen Martin Winterkorn i rättegången om dieselgate.

En av de större rättegångarna efter Volkswagens dieselskandal inleddes i förra veckan. Domstolen ska bland annat ta ställning till om den tidigare koncernchefen för Volkswagen, Martin Winterkorn, kände till utsläppsfusket innan det avslöjades.

Martin Winterkorn har redan gått med på att betala 100 miljoner kronor i en förlikning med Volkswagen. Han var dock inte på plats i rätten i förra veckan på grund av en operation.

En av ingenjörerna som jobbade med utsläppssystemen riktade allvarliga anklagelser mot Martin Winterkorn under tisdagen, skriver Automobilwoche. Ingenjören påstod att han informerade koncernchefen om problemen med fuskmjukvaran.

– Han skickade iväg mig och sa åt mig att förstöra dokumenten, hävdade ingenjören i rätten.

Martin Winterkorn nekar till anklagelserna om bedrägeri. Volkswagen har tidigare förtydligat att alla inblandade är oskyldiga tills motsatsen bevisats, och att koncernen vidtagit åtgärder för att något liknande inte ska kunna hända igen.

Martin Winterkorn klev ned från sin post strax efter att dieselskandalen avslöjades. Hittills har dieselgate kostat Volkswagen mer än 300 miljarder kronor.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (22)

  • 2021-09-24 18:40 Det har blivit närmast…
  • 2021-09-24 17:46 Jag har som sagt svårt att…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.