Nästa artikel
Volvo och Polestar får ny kartteknik från Google
Nyheter

Volvo och Polestar får ny kartteknik från Google

Publicerad 13 januari 2023 (uppdaterad 13 januari 2023)
Google lanserar två viktiga bilnyheter – den ena kommer märkas av betydligt fler än andra, åtminstone i början.

Högupplösta och detaljerade kartor är en av de viktigaste pusselbitarna när bilarna själva ska ta över mer av körningen. Då behövs tydlig information om exempelvis filmarkeringar, skyltar och vägräcken.

Google rullar nu ut en ny version av kartmaterialet i tjänsten Google Maps med betydligt mer detaljerade kartor än tidigare. Först ut att få ta del av de nya kartorna blir Volvo EX90 och Polestar 3, de eldrivna syskonmodellerna som bygger på plattformen SPA2.

Med de nya kartorna uppger tillverkarna att bilarnas assistansfunktioner ska fungera bättre. Informationen ska kombineras med den som hämtas in från bilens sensorer och kameror.

Googles senaste uppdatering av Android Auto innebär att flera appar kan visas vid sidan av varandra på bredare skärmar.

En annan nyhet som Google nyligen presenterat och som kommer märkas av betydligt fler bilägare – åtminstone i början – är möjligheten att visa flera appar samtidigt ska fungera bättre även på mindre skärmar som har mer kvadratisk form än en bredbildsskärm. På så sätt kan Android Auto visa exempelvis kartor och musikspelare samtidigt även för den som har en mindre infotainmentskärm.

Funktionen har tidigare varit tillgänglig på vissa skärmtyper men rullas nu ut brett till fler användare.

Uppdatering 13/1: Vi har ändrat texten om att Android Auto ska fungera bättre med flera appar sida vid sida på mindre skärmar.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.