Nästa artikel
Volvo återlanserar schemalagd laddning i mobilappen
Nyheter

Volvo återlanserar schemalagd laddning i mobilappen

Publicerad 1 november 2022
Snart kan även Volvoägare som köpt en ny laddhybrid schemalägga laddningen i mobilappen.

För den som har en elbil eller laddhybrid och inte har fast elpris kan det vara smart att styra laddningen till när elkostnaden är som lägst. Flera bilmärken har den möjligheten i mobilappen som hör till bilen, och det har även Volvo haft.

Men när det gamla infotainmentsystemet och den gamla appen ersattes av ett nytt system, som baseras på teknik från Google, försvann den funktionen. Den som kör en laddhybrid från Volvo av modellår 2020 kan därför schemalägga laddningen i mobilappen, men den som har en modernare laddhybrid kan i dagsläget inte göra det – något som retat upp flera Volvoägare som hört av sig till Vi Bilägare.

– Den information jag fått sedan i våras vid några tillfällen är att det ska komma, men ingen vet när, säger en XC60 Recharge-ägare.

Nu visar det sig att funktionen är på gång. Den har alltså funnits tidigare i Volvos laddhybrider utan Googlebaserat infotainmentsystem, och den har även funnits i Volvos elbilar.

– Denna vecka har utrullningen av en ny version av appen påbörjats där funktionen ingår även för laddhybrider, säger Magnus Holst på Volvo Cars pr- och kommunikationsavdelning.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.