Bild
Nästa artikel
Nyheter

Volkswagens löfte: Laddhybrider med räckvidd på tio mil

Publicerad 2021-03-08 06:09 (uppdaterad 2021-03-08 06:10)
Chefen för Volkswagen lovar nya laddhybridmodeller med betydligt längre räckvidd än i dag. Dessutom försvinner de långa tillvalslistorna för nya bilar.

Volkswagen är i full gång med omställningen till elbilar. Men även om elbilar är det viktigaste fokusområdet ska den tyska biljätten lansera flera nya laddhybrider med upp till tio mils räckvidd, avslöjade VW-chefen Ralf Brandstätter på ett digitalt event under fredagen.

En elräckvidd på tio mil enligt WLTP-körcykeln är samma siffra som Mercedes uppnått i flera nya modeller och som även BMW siktar på. Det innebär att laddhybriderna kan klara en betydligt större andel av vardagskörningen helt på el, utan att förbränningsmotorn behöver köras igång.

Men trots satsningen på elbilar kommer Volkswagen hålla liv i de vanliga bensin- och dieselmotorerna.

– Bara genom att göra det kan vi generera pengar för att fortsätta omställningen. Vi behöver förbränningsmotorerna ett tag till, men de ska vara så effektiva som möjligt, säger Ralf Brandstätter.

För att spara pengar och snabba på utvecklingstakten ska Volkswagen även förenkla produktutbudet på samma sätt som redan gjorts med elbilarna ID 3 och ID 4.

– Kunden väljer batteristorlek, färg och fälgar, och kan sedan beställa bilen direkt i mobilen. Alla funktioner och tillval kan läggas till eller tas bort i efterhand digitalt i mjukvaran.

Läs också: ”Vi har nått peak laddhybrid – tio mil är maxnivån”

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.