Bild
Nästa artikel
Observera att bilden visar dagens C-klass, inte den nya generationen.
Observera att bilden visar dagens C-klass, inte den nya generationen.

Avslöjat: Mercedes C-klass laddhybrid får elräckvidd på tio mil

Nyheter

Mercedes har fördubblat batteriet i laddhybridversionerna av nästa generation C-klass. Det ger imponerande lång räckvidd.

Även om Mercedes nu storsatsar med flera nya elbilsmodeller är den ”vanliga” C-klassen fortfarande en extremt viktig modell. Dagens generation har sålts i 2,5 miljoner exemplar.

Det är dock hög tid för en ersättare. Den får bland annat ny design som knyter an till E-klass och en stor, stående pekskärm för infotainmentsystemet ungefär som i nya S-klass.

Den mest intressanta nyheten för många köpare gäller dock laddhybriderna. Nya generationen Mercedes C-klass kommer som laddhybrid både med bensinmotor och dieselmotor, och med betydligt längre räckvidd än i dag.

Nya generationen C-klass som laddhybrid får betydligt längre räckvidd än i dag
Laddhybridversionen av Mercedes GLE har en elräckvidd på omkring tio mil. Nu kommer samma långa räckvidd även till den betydligt mer överkomliga C-klassen.
Laddhybridversionen av Mercedes GLE har en elräckvidd på omkring tio mil. Nu kommer samma långa räckvidd även till den betydligt mer överkomliga C-klassen.

Stora suven Mercedes GLE har en räckvidd på upp emot tio mil enligt WLTP-körcykeln, vilket är användbart för den som till exempel pendlar till jobbet eller kör mycket i stadstrafik. Utsläppen blir då betydligt lägre än för en laddhybrid med 5–6 mils räckvidd.

Nu kommer samma långa räckvidd även till den betydligt mer överkomliga C-klassen, skriver Autocar. Både bensindrivna C300e och dieselmodellen C300de får ett nästan dubbelt så stort batteri, från 13,5 till 25,4 kWh, vilket ger en elräckvidd på omkring tio mil.

Mercedes C-klass lanseras officiellt senare under året. De exakta specifikationerna och priserna är inte bekräftade.

Att modellen kommer som laddhybrid med dieselmotor är ovanligt – det är en lösning som ingen av konkurrenterna erbjuder. Volvo har till exempel övergivit tekniken och även Audi har räknat bort den.

Läs också: Nytt test avslöjar: Så långt kommer laddhybriderna

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.