Nästa artikel
Avslöjat: Mercedes C-klass laddhybrid får elräckvidd på tio mil
Nyheter

Avslöjat: Mercedes C-klass laddhybrid får elräckvidd på tio mil

Publicerad 10 februari 2021
Observera att bilden visar dagens C-klass, inte den nya generationen.
Mercedes har fördubblat batteriet i laddhybridversionerna av nästa generation C-klass. Det ger imponerande lång räckvidd.

Även om Mercedes nu storsatsar med flera nya elbilsmodeller är den ”vanliga” C-klassen fortfarande en extremt viktig modell. Dagens generation har sålts i 2,5 miljoner exemplar.

Det är dock hög tid för en ersättare. Den får bland annat ny design som knyter an till E-klass och en stor, stående pekskärm för infotainmentsystemet ungefär som i nya S-klass.

Den mest intressanta nyheten för många köpare gäller dock laddhybriderna. Nya generationen Mercedes C-klass kommer som laddhybrid både med bensinmotor och dieselmotor, och med betydligt längre räckvidd än i dag.

Nya generationen C-klass som laddhybrid får betydligt längre räckvidd än i dag

Laddhybridversionen av Mercedes GLE har en elräckvidd på omkring tio mil. Nu kommer samma långa räckvidd även till den betydligt mer överkomliga C-klassen.

Stora suven Mercedes GLE har en räckvidd på upp emot tio mil enligt WLTP-körcykeln, vilket är användbart för den som till exempel pendlar till jobbet eller kör mycket i stadstrafik. Utsläppen blir då betydligt lägre än för en laddhybrid med 5–6 mils räckvidd.

Nu kommer samma långa räckvidd även till den betydligt mer överkomliga C-klassen, skriver Autocar. Både bensindrivna C300e och dieselmodellen C300de får ett nästan dubbelt så stort batteri, från 13,5 till 25,4 kWh, vilket ger en elräckvidd på omkring tio mil.

Mercedes C-klass lanseras officiellt senare under året. De exakta specifikationerna och priserna är inte bekräftade.

Att modellen kommer som laddhybrid med dieselmotor är ovanligt – det är en lösning som ingen av konkurrenterna erbjuder. Volvo har till exempel övergivit tekniken och även Audi har räknat bort den.

Läs också: Nytt test avslöjar: Så långt kommer laddhybriderna

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.