En gammal Beetle och en modernare 2000-tals modell, men en tredje modern elbil blir det inte. 

Nästa artikel
Volkswagens Beetle ska inte bli elbil
Nyheter

Volkswagens Beetle ska inte bli elbil

Publicerad 27 juni 2023 (uppdaterad 27 juni 2023)

En gammal Beetle och en modernare 2000-tals modell, men en tredje modern elbil blir det inte. 

Volkswagen tittar på att använda sig av en del ikoniska namn i sina elbilar, men en som inte kommer som elbil är deras Beetle.

Volkswagen har planer på att återanvända en del klassiska modellnamn till deras kommande elbilar. Golf och Tiguan är två modeller som det pratats om.

Med Volkswagens avtäckning av den nya ID.2 började det pratas en del om att gå tillbaka till sina rötter. De vill fokusera på att bygga billiga ”folkelbilar" och koppla tillbaka till sitt arv, vilket de även vill visa med sina modellnamn.

– Vi har bestämt oss för att inte kasta de traditionella, framgångsrika namnen som har hållit oss uppe länge, som Golf och Tiguan. Varför skulle vi släppa dem? säger vd Thomas Schäfer till Autocar.

De vill använda sig av de ikoniska namnen i en ny tappning för en eldriven marknad. Men ett ikoniskt namn som inte verkar få nytt liv är Volkswagens Beetle.

”Den har haft sin dag”

Trots att Volkswagens vd Thomas Schäfer säger att de namn som ska återfödas är sådana som har haft en stor världspåverkan är Beetle ingenting de vill göra.

– Jag ska inte säga det till 100 procent. Men från där jag står nu skulle jag inte överväga det. Det är detsamma som med Scirocco: den har haft sin dag, sedan kom det en ny modell i ny tappning. Att göra det igen? Jag tror inte det, säger vd Thomas Schäfer till Autocar.

Anledningen verkar vara att de inte vill återuppliva koncept de redan testat det med. Vilket är lite förvånande med tanke på att de dels har gjort ett hommage redan till folkabussen med ID.Buzz. Samt att andra märken har provat retroåterupplivelsen och lyckats bra. Fiat med sin moderna 500 samt Mini som fortsätter blicka tillbaka till det gamla.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 27 juni 2023 Tack!
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.