Nästa artikel
Premiär för Volkswagen ID.2 All – ny ”folkelbil” på gång
Nyheter

Premiär för Volkswagen ID.2 All – ny ”folkelbil” på gång

Publicerad 15 mars 2023 (uppdaterad 15 mars 2023)
Volkswagen siktar på att smita före Tesla med en ny elbilsmodell som fokuserar på lågt pris. Men den dröjer.

I flera år har det ryktats om en ny och eldriven ”folkbil” från Volkswagen, med lägre prislapp än dagens ID.3 som har ett instegspris på nästan en halv miljon kronor.

På onsdagen premiärvisades Volkswagen ID.2 All, som ska locka med en betydligt lägre prislapp på 25 000 euro – det är i alla fall Volkswagens mål. Med moms och andra påslag lär den svenska prislappen hamna på omkring 350 000 kr, vilket fortfarande är 150 000 kr mindre än ID.3.

Volkswagen ID.2 All är ungefär lika lång som småbilen Polo och har enorma 20-tumshjul, ”osynliga” bakre dörrhandtag och den numera näst intill obligatoriska ljusrampen på bakluckan som löper över hela bilens bredd.

Interiört har Volkswagen ID.2 All en mindre skärm framför föraren och en större pekskärm för infotainmentsystemet. Det beskrivs som så enkelt att det ska vara ”självförklarande”.

Bagaget rymmer 490 liter vilket är 110 liter mer än i Golf.

Volkswagen ID.2 All bygger på elbilsplattformen MEB Entry, en nedskalad version av MEB-arkitekturen i ID.3 och ID.4. En stor skillnad är att de större modellerna är bakhjulsdrivna medan ID.2 All blir framhjulsdriven. Någon fyrhjulsdriven version verkar inte vara planerad, åtminstone inte i nuläget.

Volkswagen ID.2 All har en räckvidd på upp till 45 mil och får flera tillval som lånats från de dyrare modellerna, som förarassistanssystemet Travel Assist och strålkastarna IQ Light. Elmotorn har 226 hk och snabbladdning från 10 till 80 procent ska ta 20 minuter, men någon exakt snabbladdningseffekt nämns inte.

Volkswagen ID.2 All räknas än så länge som en konceptbil. Produktionsversionen dröjer till 2025 och det återstår att se om Volkswagen kommer smita före Tesla med en elbil för omkring 25 000 euro.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (53)

  • 11 april 2023 Stackars fru som tvingas…
  • 10 april 2023 ID 2 tror jag kommer att bli…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.