Nästa artikel
Volkswagen e-Up vägrar dö – ska leva till 2025
Nyheter

Volkswagen e-Up vägrar dö – ska leva till 2025

Publicerad 17 maj 2022
Volkswagens billigaste elbilsmodell vägrar dö. Den presenterades redan 2013 och kommer få en livstid på hela tolv år – betydligt längre än de flesta andra bilmodeller.

Första generationen av Volkswagen e-Up visades upp 2013 och hade ett batteripaket på 18,7 kWh. Modellen uppdaterades 2019 med ett större batteri på 32,3 kWh. Den har varit så populär att leveranstiden under vissa perioder varit 16 månader, och Volkswagen tvingades sätta modellen på paus.

Nu säljs den återigen i Tyskland, men till Sverige importeras den inte längre. På den tyska marknaden lockar e-Up med låg prislapp (motsvarande 185 000 kr efter den tyska elbilsbonusen) och det har visat sig vara ett viktigt grepp för att locka köpare som tycker den större modellen ID.3 är för dyr.

Nu bekräftar Hildegard Wortmann som är försäljningschef att modellen ska leva vidare.

– Den ska fortsätta byggas i ytterligare två och ett halvt år. Produktionsstoppet är planerat till slutet av 2025, säger hon i en intervju med Automobilwoche.

Instegsmodellen är lillasyskon till ID.3 och ska kosta från 20 000 euro när den gör debut 2025.

Vid det laget ska e-Up ersättas av en modernare elbil som förmodligen kallas Volkswagen ID.2. Volkswagen har redan visat konceptbilen ID.Life som gav en försmak av designen. Skoda och Seats prestandamärke Cupra ska lansera egna versioner av ID.2.

Den nya ID.2-modellen ska inte bygga på VW-koncernens nya ”superplattform” SSP utan på en kortad version av MEB-arkitekturen som ligger till grund för dagens ID.3 och ID.4.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (17)

  • 23 maj 2022 Ja de var fina.
  • 22 maj 2022 Jag fraktar mest bara luft i…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.