Nästa artikel
Volkswagen ska bygga elbilar i Passatfabriken
Nyheter

Volkswagen ska bygga elbilar i Passatfabriken

Publicerad 23 maj 2022
Volkswagen ställer om den gamla Passatfabriken till att bygga elbilen ID.4.

Volkswagen bygger sedan tidigare elbilarna ID.3, ID.4 och ID.5 i Zwickau. Den klassiska fabriken som tidigare byggde Trabant tillverkar enbart elbilar sedan drygt två år tillbaka.

Nu ska även VW-fabriken i Emden med 8 000 anställda bygga elbilar. Att utöka med ytterligare en elbilsfabrik i Tyskland ska minska risken för flaskhalsar i produktionen och Volkswagen har investerat tio miljarder kronor i att ställa om Emdenfabriken till elbilstillverkning.

I början är det bara ID.4 som ska byggas i Emden, som öppnade 1964 och som länge byggt Volkswagen Passat. På sikt ska Passat ersättas av en ny elbilsmodell och även den ska byggas i Emden. Koncernen ska ställa om fler fabriker till elbilstillverkning senare i år och Emden ska ha kapacitet att bygga 800 bilar per dag beroende på hur tillgången av komponenter ser ut.

– Att börja tillverka den första helt eldrivna modellen i Emden är en milstolpe utan motstycke för hela teamet. Vi har förberett oss intensivt för att bygga ID.4 under de senaste två åren och har länge sett fram emot den här dagen, säger Uwe Schwartz, chef för Emdenfabriken.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (2)

  • 23 maj 2022 Elbil_Vw skrev: Bra att Vw…
  • 23 maj 2022 Bra att Vw också utökar…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.