Bild
Nästa artikel
Volkswagen öppnar för ID 3 Cabriolet

Volkswagen öppnar för ID 3 Cabriolet

Nyheter

Volkswagens elbil ID 3 kan tappa taket, visar nya skisser.

Än så länge har biltillverkarna i väldigt stor utsträckning fokuserat på suvar när det gäller nya elbilsmodeller. Det är inte så konstigt – suvarna stor för en stor del av alla sålda bilar världen över.

Men på lite längre sikt är det ofrånkomligt att det också dyker upp elbilar i andra segment. Redan nu finns flera eldrivna familjebussar och flera biltillverkare har även visat upp eldrivna sportbilsmodeller.

Volkswagen kan också ha planer på en öppen version av elbilen ID 3. Volkswagen har lagt upp skisser på en ID 3 Cabriolet på Twitter där bilen beskrivs som ”tyst, mjuk och öppen”. Bilens bakdörrar har tagits bort när taket öppnades upp.

– Detta kan ge en helt ny, fantastisk känsla av frihet. Det är en väldigt lockande idé, säger VW-chefen Ralf Brandstätter.

Det återstår att se om bilen sätts i produktion – det är inte alls säkert. Med tanke på hur mycket försäljningen av cabrioletbilar backar är det ett ganska vågat beslut, men å andra sidan kan en eldriven cabriolet ge en ”boost” för varumärket på samma sätt som kommande retroelbussen ID Buzz kommer göra.

Vi ska också komma ihåg att Volkswagen nyligen lanserade en öppen version av kompaktsuven T-Roc, så det är inte otroligt att ID 3 blir verklighet.

Läs också: Volkswagen ID 3 kör om konkurrenterna som bästa elbil

Volkswagen öppnar för ID 3 Cabriolet

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.