Nästa artikel
Uppdaterade Renault Kadjar – rapport från provkörningen
Direktrapport+Film

Uppdaterade Renault Kadjar – rapport från provkörningen

Publicerad 14 mars 2019 (uppdaterad 14 mars 2019)
Renault Kadjar har blivit medelålders och fått sig en översyn. Vi Bilägares Anders Helgesson har provkört.
Anders, vad kör du och var?
– Ansiktslyfta Renault Kadjar och den körs i – trumvirvel – Stockholm. Eller Stockholm och Stockholm, det är i trakterna av Gottröra vilket har renderat en del kommentarer om nedtrillande plan från de samlade presskårerna från Sverige och Danmark. Jag körde faktiskt runt den gamla ”landningsbanan”, men skogen har växt upp och i ärlighetens namn är spåren efter vinterstormen Alfrida mer skräckinjagande. 

Vad nytt?
– Visuellt – inte så mycket. Fronten har fått en lättare justering i form av bredare grill med mer krom. För att bilen ska uppfattas lite lägre, något som är lite kontraproduktivt i en suv, har den främre ”hasplåten” gjorts bredare och rakare. Nya ljussignaturer i LED-strålkastarna ger släktskap med övriga Renaultfamiljen och både blinkers fram och bak har nu ljusstarka LED-lampor.

– På insidan har mediaskärmen fått en duvning och man har rationaliserat bort några fysiska knappar och snyggat till klimatanläggningen. Dumt nog har man inte flyttat den skymda placeringen av stolsvärmeknapparna. Mittarmstödet kan numera justeras i längdled.

Okej, något nytt under kosmetikan?
– Ja, det är genomgående en ny uppsättning med motorer. Instegsmotorn på bensinsidan ger nu 140 hästkrafter och kombineras med en sexväxlad manuell låda eller sjuväxlad dubbelkopplingslåda. Sedan finns en 20 hästkrafter starkare version av samma 1,33-litersfyra, den finns bara med den sjuväxlade automatlådan.

Något mer?
– Ja, det finns faktiskt en sak till som är högst väsentlig, men den kräver lite extra efterforskning så vad det är behåller jag för mig själv ett tag till, men jag lovar att ha ett svar i tidningen.

Klicka på filmspelare här ovanför för att se en film på uppdaterade Renault Kadjar.

Läs hela provkörningen av uppdaterade Renault Kadjar i Vi Bilägare nummer 6/2019. Prenumeranter får tidningen först och till lägst pris. Klicka här för att läsa mer om prenumeration.

Diskutera: Vad tycker du om Renault Kadjar?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2019-03-14 17:59
Rudolf Ampere

Värdelös video, lite närbilder skulle vara bättre...

#2 • Uppdaterat: 2019-03-14 19:03
Raphael

Det är bra att Renault uppdaterar Kadjar så de hänger med i utvecklngen. Men jag hade gärna sett en uppdatering av dieselmotorerna.

#3 • Uppdaterat: 2019-03-14 19:05
Raphael

Det jag saknar är Renaults hybrider och fler batteribilar än Zoë. En Kadjar med elmotorer fram och bak hade givetvis varit intressant.

#4 • Uppdaterat: 2019-03-14 19:55
Raphael

Jag tycker att ViB ska oeoducera fler videor.

#5 • Uppdaterat: 2019-03-14 21:15
saabnisse

Shogun, men Kadjar har ju sålt ganska bra, speciellt jämfört med Citroëns andramärke.

#6 • Uppdaterat: 2019-03-14 21:52
Raphael

Det finns givetvis inget intresse för att diskutera franskt så jag tycker att vi bara ska prata tyska bilar, för tyska bilar är ju bäst det vet ju alla.

#7 • Uppdaterat: 2019-03-15 13:51
Raphael

Shogun, Kadjar provocerar ingen. Ägarna är nöjda och glada. Det finns inget att diskutera. Det är en mainstream-bil. Renault har andra modeller som väcker mer känslor.

#8 • Uppdaterat: 2019-03-15 14:58
mso 1000

Ja jag tycker gamla versionen var olidlig på grov asfalt.
Kanske denna är bättre men folk verkar bara ha hög huv i huvudet vid bilköp numera.
Provar verkligen folk bara en bil innan köp.

#9 • Uppdaterat: 2019-03-15 15:20
saabnisse

Shogun, nåja inte intresserade? Det finns ju en tråd om ett betydligt mer undanskymt märke som har en förfärlig mängd inlägg just nu!

#a • Uppdaterat: 2019-03-15 15:26
Raphael

Saabnisse, det är de små, udda och spännande märkena som är roliga att diskutera.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.