Bild
Nästa artikel
Nyheter

Tyska VW-ägare som tagit lån för en fuskdieselbil får pengarna tillbaka

Publicerad 2021-04-15 13:21 (uppdaterad 2021-04-15 14:46)
Volkswagen har tidigare vägrat betala tillbaka räntekostnaderna för billån till fuskdieslar. Nu får kunden rätt i Tysklands högsta domstol.
Kunder som köpt en bil påverkad av Dieselgate-skandalen ska ersättas helt och hållet av Volkswagen – inklusive räntekostnader för billån. Det har Tysklands högsta domstol slagit fast, enligt tidningen Automotive News. 

I en dom i tisdags avvisade domstolen Volkswagens överklagan och dömde dem att betala 3.300 euro, drygt 33.500 svenska kronor, till en kund som köpte en VW Golf med dieselmotor år 2013.

Enligt domaren ska köparen ersättas helt och fullt, som om köpet aldrig hänt. 

I det här fallet köpte kunden sin bil med ett lån från VW Bank. När skandalen briserade lämnade hon tillbaka bilen. Nu blir hon också ersatt för de ränteutgifter hon haft i samband med bilköpet, något som Volkswagen tidigare vägrat att ställa upp på.

Sedan det år 2015 kom fram att Volkswagen systematiskt och medvetet fuskat sig igenom utsläppstester för dieselbilar har biljätten ådragit sig mer än 325 miljarder kronor i samband med det. Flera toppchefer på företaget har dömts för brott.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.