Nästa artikel
Toyota visar eldriven pickup – här är Hilux Revo BEV
Nyheter

Toyota visar eldriven pickup – här är Hilux Revo BEV

Publicerad 21 december 2022 (uppdaterad 21 december 2022)
Med två sittplatser och fästkrokar på flaket är den här bilen gjord för att arbeta.

Förra veckan arrangerade Toyota ett event i Thailands huvudstad Bangkok, där de firade 60-årsjubileet av sin närvaro i landet. Koncenchefen Akio Toyoda var på plats – och han sa i vanlig ordning några väl valda ord om sin syn på elbilar.

Han sa bland annat att han inte tror på eldrift som den enda lösningen, och att han tror att den ”tysta majoriteten” håller med honom om det.

Men trots chefens skeptiska attityd har Toyota flera elbilar på gång framöver. Under eventet i Bangkok visade Toyota upp en av dem – en eldriven version av arbetshästen Hilux.

De kallar den för Hilux Revo BEV, och den har väldigt lite gemensamt med de andra el-pickuper som lanserats nyligen – det vill säga stora, lyxiga och jättesnabba amerikanska skapelser med prislappar på långt över miljonen. Tänk Rivian R1T och Hummer EV.

Toyotas variant bygger i stället på den tvåsitsiga varianten av Hilux, och verkar vara tänkt som ett arbetsredskap i första hand.

Bilen, som fortfarande är på konceptstadiet, visades upp i ett barskrapat utförande. För att ytterliga framhäva på jobbet-looken är ytterkanterna på det långa flaket utrustade med fästkrokar. 

Detaljer om drivlina, batteri och räckvidd är fortfarande inte tillgängliga.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 21 december 2022 Verkar vara ett betydligt…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.