Nästa artikel
Toyota om elbilar: Vi kunde ha kopierat Tesla
Nyheter

Toyota om elbilar: Vi kunde ha kopierat Tesla

Publicerad 1 december 2023
Toyotas Tysklandschef tycker att märket måste hitta sin egen väg för att sänka utsläppen, och inte bara följa konkurrenterna.

Toyotakoncernen har blivit omkörd av flera konkurrenter när det gäller lansering av elbilar. Men det finns en anledning till det – åtminstone enligt Toyotas Tysklandschef André Schmidt.

– Vi kunde helt enkelt ha kopierat Tesla. Men det skulle vara fel väg att gå för Toyota. Vi måste hitta vår egen väg, och det är det vi gör just nu, säger han i en intervju med Automobilwoche.

Toyotas strategi består enligt honom av att förflytta så många bilförare som möjligt till ”alternativa” drivlinor med lägre koldioxidutsläpp.

– Det minskar utsläppen mycket mer än att förse ett fåtal kunder med få och väldigt dyra helt eldrivna bilar, säger André Schmidt.

Han erkänner samtidigt att Tesla är en pionjär och sätter takten i elbilsvärlden, men tror inte att enbart elbilar kan rädda klimatet utan att det behövs fler lösningar.

– Om du förlitar dig på en smal teknologisk väg kommer utsläppssänkningen ta mycket längre tid än om du har flera vägar samtidigt.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (23)

  • 4 december 2023 Klart man kan förstå Toyota,…
  • 3 december 2023 MC Ja, inflationen har…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.