Nästa artikel
Toyota ändrar inriktning om elbilar
Nyheter

Toyota ändrar inriktning om elbilar

Publicerad 14 februari 2023
Toyota ska snabba på elbilssatsningen och skruva upp försäljningen rejält. Det säger nye koncernchefen Koji Sato.

Toyota har hittills bara lanserat en elbilsmodell i Europa, och den har fått en minst sagt trasslig start med hjul som trillar av och frågetecken kring räckvidden på vintern.

Med tanke på hur stort försprång Toyota har när det gäller hybridbilar är det många som reagerat på att Toyota halkat efter i elbilsutvecklingen.

Tidigare i år kom beskedet att Toyotachefen Akio Toyoda ska avgå, och ersättas av den tidigare Lexuschefen Koji Sato. I en intervju med Automotive News säger han att elbilsstrategin nu kommer ”förändras drastiskt”, och att det har högsta prioritet.

– För att leverera attraktiva batterielbilar till fler kunder måste vi strömlinjeforma strategin och drastiskt förändra hur vi gör affärer, säger han till tidningen.

”Jag tror inte det fungerar med en lösning som passar alla”

Toyota siktar på att bli världens största ”mobilitetsföretag”. En ny plattform för framtida bilmodeller ska presenteras omkring 2026. Toyota sålde bara knappt 25 000 elbilar förra året, och 2030 ska den siffran vara 3,5 miljoner.

Samtidigt gör Koji Sato klart att en omarbetad strategi kring batterielbilar inte kommer innebära slutet för vare sig förbränningsmotorer eller vätgasteknik.

– Jag tror inte det fungerar med en lösning som passar alla.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (10)

  • 14 februari 2023 johnkommentar skrev: Tack…
  • 14 februari 2023 Tack. Missat helt det där…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.