Nästa artikel
Toyota bZ4X hakar på trenden – får infravärme i kupén
Nyheter

Toyota bZ4X hakar på trenden – får infravärme i kupén

Publicerad 5 december 2021 (uppdaterad 28 mars 2022)
Toyotas nya elbil får ett smartare och effektivare sätt att värma upp kupén vid sidan av de vanliga ventilationsutblåsen.

Toyotas nya elbil bZ4X som blev officiell tidigare i år har nu visats upp i produktionsfärdigt utförande på ett event där även den nya vätgasmotorn presenterades.

På premiären visade Toyota några av detaljerna som ska få bZ4X-modellen att sticka ut. Bland annat handlar det om olika aerodynamiska knep som ska sänka luftmotståndet och förlänga räckvidden och en batterigaranti som innebär att kapaciteten ska vara minst 70 procent under tio år eller 100 000 mil, så länge bilen går igenom en ”hälsokontroll” på auktoriserad Toyotaverkstad en gång om året.

Infravärmen ska ge ordentlig värme redan efter en minut

Toyota beskriver också hur elbilen ska få längre räckvidd på vintern. Förutom en värmepump som ger lägre förbrukning i kallare temperaturer har bilen ett betydligt effektivare sätt att värma upp kupén.

Förutom vanliga ventilationsutblås för luft, som drar mycket ström i förhållande till den värme som skickas ut i kupén, får bilen infravärmepaneler under ratten och instrumentpanelen för föraren och passageraren. Det ska vara betydligt effektivare och är något som även BMW iX kan skryta med.

Infravärmen ska ge ordentlig värme redan efter en minut, lovar Toyota.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.