Bilden visar inte den nya, fjärde generationen Superchargers.

Nästa artikel
Teslas nya Superchargers får skärm och kortbetalning
Nyheter

Teslas nya Superchargers får skärm och kortbetalning

Publicerad 29 augusti 2023 (uppdaterad 29 augusti 2023)

Bilden visar inte den nya, fjärde generationen Superchargers.

Tydliga priser innan laddningen påbörjas och möjlighet att betala med kort. Det är de viktigaste nyheterna i fjärde generationen snabbladdare från Tesla.

Många som kör elbil vittnar om att det kan krävas en hel del olika appar och nyckeltaggar för att kunna ladda bilen på olika laddstationer.

Men om några år träder nya EU-regler i kraft som innebär att snabbladdare längs europeiska vägar ska ha möjlighet till kortbetalning, och att priserna också ska stå tydligt utskrivna innan laddningen påbörjas.

Om priset inte står tydligt innan laddningen påbörjas bryter det mot prisinformationslagen, enligt en granskning som svenska Konsumentverket gjort.

Ny generation på gång

För den som har en Tesla är det smidigt att ladda vid märkets egna Supercharger-stationer, men för ägare av andra elbilsmärken behövs en särskild mobilapp och det finns ingen möjlighet till separat kortbetalning direkt vid laddaren.

Det är dock på väg att ändras. Fjärde generationen av Teslas Superchargers, eller ”v4” som de kallas, utrustas med både skärm och kortbetalning i vissa länder. Det finns även uppgifter om att befintliga Superchargers kan förses med en eftermonterad skärm i de länder som ställer krav på prisinformation och kortbetalning.

Fjärde generationen Superchargers får dessutom en längre laddsladd som ska förenkla laddningen om bilen har laddkontakten på ”fel” plats.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.