Nästa artikel
Teslas nya dator kostar räckvidd – men bara i vissa modeller
Nyheter

Teslas nya dator kostar räckvidd – men bara i vissa modeller

Publicerad 20 januari 2022
Tesla har börjat använda en snabbare centraldator för infotainmentsystemet. I vissa versioner innebär det kortare räckvidd.

Tesla har börjat använda en ny centraldator som driver infotainmentsystemet med den stora pekskärmen i Model S och Model X. Uppdateringen har även införts på Model 3 och Model Y, men där kommer nu rapporter om att räckvidden kan bli kortare med den nya infotainmentdatorn.

Flera Teslaköpare som väntar på en Model 3 har blivit informerade om att bilen kommer få kortare räckvidd än vad som uppgavs vid beställningen.

Nyheten märks även i Teslas svenska konfigurator för Model 3 Long Range. Den har fått räckvidden enligt WLTP-körcykeln kortad från 614 till 602 kilometer samtidigt som prislappen höjts med 10 000 kr till 629 990 kr sedan början av november.

Däremot verkar instegsversionen av Model 3 eller prestandaversionen Performance påverkas av ändringen. De har samma prislapp och räckvidd som tidigare på Teslas svenska sida.

När det gäller Tesla Model Y har den istället fått längre räckvidd sedan början av november, eventuellt på grund av ett något större batteripaket. Model Y Long Range har gått från 507 till 533 km medan Model Y Performance gått från 480 till 514 km med samma prislapp.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 20 januari 2022 Är det verkligen sant? Tesla…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.