Nästa artikel
Teslablockaden kan utökas med över 100 lackverkstäder
Nyheter

Teslablockaden kan utökas med över 100 lackverkstäder

Publicerad 10 november 2023 (uppdaterad 10 november 2023)
Målarna lägger ett sympativarsel om blockad mot arbete med Teslabilar till stöd för IF Metall. Det innebär att Teslaägare får svårare att lacka om sina bilar efter en skada.

Ännu ett fackförbund ger sig in i konflikten mellan Tesla och IF Metall. Den här gången är det Målarnas förbund som varslar om blockad i två omgångar, uppger Sveriges Radio.

Först ut är en blockad mot allt arbete med Teslabilar på 53 företag som är medlemmar i Motorbranschens Arbetsgivareförbund. Ytterligare 59 företag kan ansluta till varslet på måndag.

Enligt SR berör blockaden främst företag som lackerar om skadade bilar, till exempel efter en olycka, och personalen får inte ens flytta en bil från en parkeringsplats till en annan om blockaden träder i kraft den 21 november.

IF Metall vill få Teslas svenska bolag att teckna kollektivavtal. Tesla har kontrat med att de anställda uppges ha bättre villkor än med kollektivavtal, men enligt facket är det inget hinder för att teckna kollektivavtal.

Flera LO-fack har lagt sympativarsel till stöd för IF Metall. Bland annat påverkas lastning och lossning av nya Teslabilar i svenska hamnar. Vid vårt besök vid en Teslaverkstad pågick arbetet ungefär som vanligt.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (189)

  • 15 november 2023 Lsoderlund En enkel googling…
  • 15 november 2023 Raphael skrev: Mobe, Tesla…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.