Nästa artikel
Uppgifter: Tesla-anställda skickar iväg trasiga bilar
Nyheter

Uppgifter: Tesla-anställda skickar iväg trasiga bilar

Publicerad 1 november 2023 (uppdaterad 1 november 2023)
Anställda på Teslas verkstäder har för lite tid att reparera fel, enligt anonyma källor till Dagens Arbete.

Arbetstempot för anställda i Teslas verkstäder är extremt högt och den som inte klarar av att hålla tidsramarna för de bilar som lämnas in för reparation riskerar att få sparken.

Det uppger anställda på Tesla som vill vara anonyma för tidningen Dagens Arbete.

Teknikerna har särskilda tidsramar att hålla sig till. Exempelvis ska en felsökning ta en timme. Men invecklade fel är svåra att hitta på så kort tid och den som behöver mer tid på sig för att faktiskt lösa felet kan bli utan både bonus och löneförhöjning.

– Systemet belönar dem som gör ett dåligt jobb, för då får du bättre produktivitet på pappret, säger en av personerna till DA.

En anställd uppger att personalen fått en direkt order av sin chef att lämna ifrån sig bilar som inte är färdiga för att kunna nå målen.

Strejken i Teslas verkstäder har pågått sedan i fredags men vid vårt besök såg verksamheten ut att pågå ungefär som vanligt. På fredag riskerar konflikten att trappas upp med en blockad, men på onsdagen återupptogs förhandlingarna mellan Tesla och IF Metall.

Tesla har inte kommenterat uppgifterna till DA. Vi Bilägare har sökt Teslas svenska kommunikationschef för en kommentar.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (34)

  • 2 november 2023 Pi skrev: Klart den fungerar…
  • 2 november 2023 Pi skrev: Guran - nu finns…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.