Nästa artikel
Strejkhotet trappas upp – Tesla försöker lugna ägarna
Nyheter

Strejkhotet trappas upp – Tesla försöker lugna ägarna

Publicerad 27 oktober 2023 (uppdaterad 27 oktober 2023)
Fackförbundet Transport kan blockera hanteringen av nya Teslabilar i fyra svenska hamnar. Samtidigt skickar Tesla ut ett meddelande som ska lugna bilägarna.

Fackförbundet IF Metall har nu inlett sin strejk vid Teslas serviceverkstäder. I nästa vecka kan dessutom Teslas skadeverkstäder och företaget som sköter utlämning av nya Teslabilar omfattas av en blockad.

Nu står det också klart att fackförbundet Transport varslar om sympatistrejk. Det innebär att hanteringen av nya Teslabilar i svenska hamnar kan stoppas.

– För Transport är det en självklarhet att backa IF Metall när de ber om stöd. I Sverige och på svensk arbetsmarknad har vi kollektivavtal – det kommer Transport alltid att stå upp för. Tesla-anställda ska givetvis också omfattas av säkra och schyssta villkor, säger Transports förbundsordförande Tommy Wreeth i ett pressmeddelande. 

Blockaden i hamnarna träder i kraft den 7 november och gäller Malmö, Södertälje, Göteborg och Trelleborg. Det är lastning och lossning av Teslabilar som omfattas, inte andra märken.

Tesla har under dagen skickat ut ett meddelande till ägarna i sin app där det står att både servicerådgivare, servicetekniker och Teslas mobila service ”fortsätter vara tillgängliga”. Tidigare i veckan kom uppgifter om att Tesla planerade olika former av strejkbryteri.

Vet du mer? Följ den här länken för att tipsa våra reportrar. Du kan vara anonym.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (59)

  • 31 oktober 2023 "Inga nya Tesla-bilar till…
  • 30 oktober 2023 Snacka om att…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.