Bild
Nästa artikel
Tesla: Tysk byråkrati försenar vår nya batterifabrik

Tesla: Tysk byråkrati försenar vår nya batterifabrik

Nyheter

Tesla klagar högljutt på de tyska myndigheterna i ett brev. Nu hotas den nya batterifabriken av förseningar.

Tesla ska bygga en enorm batterifabrik strax utanför Berlin. Men projektet drar ut på tiden, och Tesla skyller på att tyska regler och lagar är för trögrörliga och inte tillräckligt flexibla.

”Olika hinder i den tyska lagstiftningen drar ned tempot för den nödvändiga industriella omställningen och därmed också omställningen av transport- och energisektorn”, skriver Tesla i ett brev till tyska myndigheter som New York Times tagit del av.

Planen var att öppna Teslas tyska ”Gigafactory” i juni och anställda 12 000 personer som ska bygga en halv miljon bilar årligen. Men tyska myndigheter har ännu inte klargjort när fabriken kan få öppna. 

Tesla uppger att myndigheterna inte gör tillräckligt för att klara utsläppsmålen som satts upp i Parisavtalet, anklagelser som myndigheterna inte alls håller med om. Tesla ska till exempel ha fått bygglov och tillstånd för att röja skog inom fyra veckor, en process som vanligtvis tar elva månader.

Tidigare i år kom rapporter om att fabriken kan bli försenad och förra året pausades bygget efter protester.

Taggar: Nyheter, Tesla
Tesla: Tysk byråkrati försenar vår nya batterifabrik

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.