Bild
Nästa artikel
Så ska tyska Teslafabriken se ut – kan få en ”Rave Cave”

Så ska tyska Teslafabriken se ut – kan få en ”Rave Cave”

Nyheter

Elon Musk tweetade i veckan ut en illustration på den kommande Teslafabriken utanför Berlin. Musks Twitterföljare fick även rösta på om fabriken skulle ha en ”Rave Cave” eller inte.

I onsdags fick Teslachefen Elon Musks 37 miljoner Twitterföljare en försmak på hur den komman fabriken Giga Berlin kommer att se ut. Inte helt oväntat verkar det bli ett både storlaget och futursitikt bygge, helt i Teslas anda.

Fabriken, som ligger tre mil utanför Berlin, ska användas för tillverkning av batterier, drivlinor och fordon. Hela fabriksområdet har en yta på 300 hektar.

 

I samband med bilden startade även Musk en omröstning där hans följare fick tycka till om det skulle finnas en ”rave cave” under fabriken eller inte. Över 90 % har röstat ”ja”. Om Musk kommer lyssna på sina följare återstår att se.

Produktionen förväntas ta fart i mitten av nästa år. Till en början kommer man tillverka suven Model Y, men fabriken ska enligt uppgifter vara redo att tillverka i stort sett vilka modeller som helst.

Diskutera: Vd tycker du om Giga Berlin?
 

Taggar: Nyheter, Tesla

Kommentarer

#1
2020-07-17 18:18

VW lär bajsa på sig nu.

#2
2020-07-17 22:29

Haha kolla aktien! Tesla är framtiden. Minns för bara något år sedan när folk sa att tesla kommer gå i konkurs/försvinna. Sorry, dem är här för att stanna.

#3
2020-07-18 18:36

Rave cave! Trots högskolestudier så räcker tydligen inte mina språkkunskaper för att läsa Vi bilägare

#4
2020-07-20 09:15

#2. TSLA och Tesla går bra. Dom har varit nära konkurs ett par gånger (2008 och 2017) men nu har nog det tåget gått för dom som önskat Teslas undergång. Nu gör dom ju till och med vinst kvartal efter kvartal. Trots vissa kvalitetsproblem i sina bilar så kommer de fortsätta plocka marknadsandelar, plus att deras energidivision kommer växa än mer. Kanske framöver blir större än bildivisionen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.