Nästa artikel
Tesla öppnar Superchargers i Sverige för alla märken
Nyheter

Tesla öppnar Superchargers i Sverige för alla märken

Publicerad 2022-05-18 16:42 (uppdaterad 2022-05-18 16:50)
Snart får Teslaägarna sällskap av andra elbilister vid snabbladdaren.

Tesla har sedan flera månader testat möjligheten att alla bilmärken ska få ladda vid märkets Supercharger-laddare i Nederländerna, Frankrike och Norge. De har annars varit låsta till Teslas egna bilar.

Nu öppnar Tesla upp sina Superchargers i Sverige för alla märken. Tesla menar att det är en del av visionen att snabba på omställningen till eldrift, men det kan också innebära att det blir mer trängsel vid Teslas snabbladdare. I första skedet är det dock stationerna med flest laddare som öppnas upp för alla märken.

”De Superchargers som öppnar för andra fordon än Tesla har gott om ledig kapacitet. Vi börjar med några utvalda stationer för att övervaka kapaciteten, upplevelsen och bedöma resultatet. Stationer med hög beläggning i dagsläget kommer inte att öppna”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

I nuläget öppnas 42 svenska Superchargers för alla märken.

Någon kortbetalning finns inte. Den som vill ladda hos Tesla behöver ladda ned mobilappen och lägga in sitt kreditkort.

Den som inte har en Tesla kan starta ett abonnemang för 129 kronor i månaden och sänka laddkostnaden per kilowattimme. Exakt hur hög den blir är oklart eftersom priset varierar beroende på exempelvis tidpunkt och efterfrågan. Den som inte tecknar abonnemang laddar för 7,30 kr per kWh vilket är 16 procent billigare än hos Ionity. På den här sidan går det att se vilka laddare som är öppna för alla märken.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (52)

  • 2022-06-12 12:04 motorcykelentusiasten skrev:…
  • 2022-06-12 11:09 Mr Snoid skrev:…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.