Nästa artikel
Tesla öppnar första Supercharger V4 i Sverige
Nyheter

Tesla öppnar första Supercharger V4 i Sverige

Publicerad 20 november 2023
Nu har Tesla börjat använda fjärde generationen snabbladdare i Sverige. Samtidigt sätts servicearbete med Superchargers i facklig blockad.

Tesla har invigt den första Supercharger-laddaren av fjärde generationen i Sverige. De åtta första Supercharger V4-laddarna är placerade vid E4:an i Härnösand.

De flesta av Teslas snabbladdare är numera öppna för alla märken och det är även den nya Supercharger V4-laddaren. Priset styrs av flera faktorer men ligger enligt Tesla i snitt på 3,25 kr/kWh för Teslaägare och abonnenter, samt 4,31 kr/kWh för andra elbilar och icke-abonnenter.

Laddeffekten i V4-laddaren är i dagsläget inte högre än i den tidigare laddaren, men ska i framtiden kunna ha högre effekt än dagens 250 kW. De nya laddarna har också längre sladd och en betalterminal för kontaktlös betalning, men den är ännu inte aktiverad. Betalterminal och prisinformation på laddstolpen är ett nytt EU-krav.

Beskedet om invigningen kommer ungefär samtidigt som fackförbundet Elektrikernas sympatiåtgärd i konflikten mellan Tesla och IF Metall inleds. Blockaden som Elektrikerna inför betyder att medlemmarna inte utför arbete, service eller reparation på någon Supercharger om det skulle behövas.

”Om något går sönder kommer ingen att laga det”, skriver fackförbundet på sin hemsida.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.