Nästa artikel
Tesla rullar ut ny prismodell för Superchargers
Nyheter

Tesla rullar ut ny prismodell för Superchargers

Publicerad 14 november 2022 (uppdaterad 14 november 2022)
Tesla ska använda så kallad lågtaxa under 20 timmar på dygnet, och dyrare laddning mellan 16.00 och 20.00.

Tesla har testat en särskild prismodell på några av märkets snabbladdare. Priserna har sänkts på vissa tider av dygnet, när energibelastningen varit låg. Tanken har varit att jämna ut ”topparna och dalarna” i efterfrågan för att få till ett jämnare flöde och mindre köer.

Nu utökas den här satsningen till alla Supercharger-stationer i Sverige, inklusive de stationer som är öppna för alla elbilsmärken.

De bilägare som använder Teslas Superchargers kan numera ladda till en lägre kostnad under 20 timmar per dygn (i det tidigare försöket på vissa stationer gällde åtta timmar per dygn). Men mellan 16.00 och 20.00, när belastningen på elnätet och laddarna är högre, gäller en högre taxa.

Eftersom priserna ändras beroende på plats och tid går det inte att säga exakt vad priserna ligger på just nu, men i genomsnitt är priset under lågbelastning 5,03 kr/kWh och under högbelastning 5,66 kr/kWh.

”Allt eftersom energimarknaderna utvecklas kommer priserna på Supercharger-nätverket justeras mer regelbundet”, skriver Tesla i ett pressmeddelande.

I nuläget kan elbilsägarna se priset som gäller i Teslas mobilapp. Det är något som elbilsmärket fått kritik för, bland annat i Tyskland.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (2)

  • 14 november 2022 Känns som lite liten…
  • 14 november 2022 Priserna verkar redan ligga…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.