Nästa artikel
Sono Sion uppdateras: Större, lättare och med bättre solceller
Nyheter

Sono Sion uppdateras: Större, lättare och med bättre solceller

Publicerad 4 oktober 2022
Budgetelbilen Sono Sion har fortfarande inte levererats till köparna. Nu uppdateras bilen med ny teknik och design.

Den lilla uppstickaren Sono Motors kämpar vidare trots att det tyska företaget fortfarande inte börjat leverera elbilsmodellen Sion, som började visas upp officiellt redan 2016.

Sono Sion ska bli en relativt billig och praktisk elbil med solceller som ska byggas hos finska Valmet. Företaget har tagit in stora belopp på så kallad gräsrotsfinansiering.

Tidigare i år visades en uppdaterad version av Sono Sion upp med några mindre designförändringar. Nu förklarar Sono mer om nyheterna.

Fronten får ett delvis annorlunda utseende med nya strålkastare. Bilen har också blivit 16 centimeter längre och enligt Sono är det för att förbättra både köregenskaper och säkerhet.

Trots den ökade längden har tjänstevikten minskat från 1 830 till 1 750 kilo. Dessutom får bilen ny solcellsteknik som ska vara effektivare än tidigare. På insidan märks nya stolar och fler förvaringsutrymmen.

Mest intressant är kanske det nya batteripaketet på 54 kWh. Det är ett så kallat LFP-batteri (litiumjärnfosfat) som ska vara mer hållbart. Dessutom innehåller det ingen kobolt eller nickel. 

Räckvidden för bilen ligger nu på 30,5 mil enligt WLTP-körcykeln och snabbladdningseffekten är 75 kW.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (3)

  • 8 oktober 2022 Fortfarande ful, konstig…
  • 5 oktober 2022 Blir inget av detta. Saknas…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.