Nästa artikel
Skoda ändrar ton om avgasbilar och laddhybrider
Nyheter

Skoda ändrar ton om avgasbilar och laddhybrider

Publicerad 2024-02-29 08:50 (uppdaterad 2024-02-29 08:55)
Skoda ska sälja bilar med bensin- och dieselmotorer så länge kunderna vill ha dem – och kan tänka om kring laddhybrider, uppger märkeschefen.

Skoda kommer tillverka och sälja bilar med förbränningsmotorer så länge kunderna efterfrågar dem. Det säger Skodachefen Klaus Zellmer i en intervju med tyska Auto Motor und Sport.

I praktiken innebär det att förbränningsbilar kan säljas ända fram till EU-förbudet som införs 2035.

– Fram tills dess kommer vi erbjuda våra kunder det de frågar efter: från diesel- och bensinbilar till mildhybrider, laddhybrider och batterielbilar. För oss handlar det inte om att gå in i någon tävling om den sista förbränningsmotorn, utan om att sätta kundernas önskemål främst.

Det nya beskedet går på tvärs med vad den tidigare Skodachefen Thomas Schäfer sa i en intervju för två år sedan. Han uppgav att laddhybrider var ett ”dyrt sätt att sänka koldioxidutsläppen”. Men enligt Klaus Zellmer kan laddhybriderna spela en viktig roll.

– Det har blivit klart för mig de senaste månaderna att om kunderna reagerar försiktigt på det här med batterielbilar, behöver vi alternativa lösningar. En av dem är laddhybriden.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (6)

  • 2024-02-29 18:37 The market will always…
  • 2024-02-29 17:45 Hoppas att Volvo Cars har en…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.