Bild
Nästa artikel
Se Opel Corsa testas i svensk vinter
Se Opel Corsa testas i svensk vinter
Se Opel Corsa testas i svensk vinter
Se Opel Corsa testas i svensk vinter

Se Opel Corsa testas i svensk vinter

Nyheter

Nästa generation av bilen har satts på kyligt prov i ett smällkallt Lappland.

Kort efter jul började en skara svartvita, kamouflerade bilar köra varv efter varv runt testbanor på frusna sjöar i 30 minusgrader i norra Sverige. 4 mil söder om Polcirkeln pågick testerna ända fram till mars innan teknikerna var nöjda med chassisättningen.

Midvintermörkret gav också Opel chansen att finjustera smarta strålkastarsystemet IntelliLux, som kan släcka ner vissa partier av ljuset för att förhindra att mötande bilister blir bländade. IntelliLux finns i storasyskonen Insignia och Astra och nu letar det sig alltså även ner i Corsa.

Sedan tidigare vet vi också att nya Corsa kommer att vara lättare än förut och att den kommer att släppas som elbil. Corsa har premiär senare i år.

Diskutera: Vad tycker du om Opel Corsa?
 
Taggar: Nyheter, Opel Corsa

Kommentarer

#1
2019-05-02 22:00

Som ägare av en Corsa 2016(som familjens andrabil) kan jag konstatera att det är ett bekymmerslöst ägande. Det enda som strular är Opel`s nya generalagent KW Bruun. Jag har pratat med två opelhandlare i min nära omgivning, båda lägger av med Opel som märke. Väljer andra märken istället. Det är enda problemet som gör att jag funderar på att byta bilen mot något annat märke som finns representerat i omgivning, skall vara enkelt att lämna in på service m.m. Hade gärna avvakta den nya Corsan, men i.o.m att det blir svårt med service i närheten så går Opel bort.

#2
2019-05-03 09:39

Ja, det verkar finnas stora fläckar i landet avseende service/ÅF. Enligt opel.se så saknar märket representation i t.ex. Eskilstuna, Enköping och Örebro (faktiskt inte en enda handlare i Närke) https://www.opel.se/om-opel/hitta-aaterfoersaeljare/

#3
2019-05-03 16:24

Många återförsäljare har dragit sig ur, och fungerar nu mer enbart som verkstad.

Så vill man ta sig en närmare titt och provköra innan köp, så har
det blivit betydligt knepigare i flera delar av landet.

#4
2019-05-03 23:03

Finns Opel?

#5
2019-05-06 10:15

Det var en nyhet, testbilar utan extraljusbågar på taket det har vi inte sett förut det har ju varit standard på alla testbilar av alla määrken

#6
2019-05-06 15:42

Det brukar alltid vara stökigt när man går från en agentur till en annan, men hela bilmarknaden är i gungning. Mercedes ska ju inte ha några återförsäljare längre utan bara ”agenter”. Tesla tänkte skrota sina och bara sälja över internet, de hade långtgående planer innan de plötsligt ändrade sig. Osv.

Opel har tappat marknad under många år i Sverige, det gör att hela ÅF-strukturen behöver en nystart. Byggas om på nytt. Verkstäder är knappast ett problem, man kan serva på Mekonomen, Meca etc och bilens garantier gäller.

#7
2019-05-07 10:14

Och bästa sättet att starta om är att sälja innehållslösa bilar, att göra sig hatad och avskydd av alla och krydda det hela med att lägga ner verksamheten - ett garanterat framgångsrecept!!

#8
2019-05-07 12:19

Opel samt Ford var tidigare stora i Sverige. Ford tycks gå ok, med alla landsting, och kommunbilar man leasar ut. Opel är ju i princip borta? Tror att koreanerna har tagit över i stor utsträckning Kia går ju som tåget, och pressar priserna samt erbjuder riktigt bra garantier..

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.