Bild
Nästa artikel

Scoop: Nya Mercedes ML i Sverige

Nyheter

Titta, här är nästa generation Mercedes ML. Bilen är inte officiell ännu, men den passerade Stockholm i går eftermiddag.

Undertecknad webbredaktör hade just lämnat tillbaka en testbil i Södertälje. I höjd med Slagsta, på väg mot Stockholm, körde en märklig Mercedes förbi. Den var tätt följd av en Mercedes GL.

Jag insåg direkt att det var en bil på väg upp till norra Sverige för vintertest. Trafikflödet av maskerade bilar med destination Arvidsjaur är tät så här års.

Jag lyckades få min förare att köra ikapp den svarta bilen och bildserien ovan blev resultatet som en mobilkamera erbjuder. Följebilen gjorde allt för att vara i vägen och sällskapet uppskattade inte vår uppvaktning.

Bilen är alltså nya Mercedes ML. Den är lik sin föregångare, men det finns några tydliga skillnader:

* Bakljusen har nu brett ut sig även till bakdörren.
* Tanklocket har växt rejält.
* Fronten har mer stående grill och annan dragning på strålkastarna.
* De tidigare tydligt markerade hjulhusen verkar ha tonats ner en aning.

Kanske fyrcylindrig
Med tanke på bilens begränsade maskering är premiären inte långt borta. Stundande salongen i Genève lär det dock inte bli för denna USA-modell. Troligare står den på Los Angeles Auto Show i november, eller i New York redan i april.


Detta är de första spionbilderna som visar bilen med dess rätta strålkastare och bakljus, även om dessa är något maskerade.

Motorutbudet lär som tidigare omfatta V6- och V8-motorer med bensin- eller dieseldrift. Frågan är om Mercedes även kan tänka sig att förse bilen med den starkaste fyrcylindriga dieseln 250 CDI för att kunna erbjuda en riktigt snål version. Med tanke på att denna motor nu ger 204 hästkrafter och 500 newtonmeter borde kraften räcka till även för stora ML.

Diskutera: Vad tycker du om nya Mercedes ML?

Kommentarer

#1
2011-02-23 17:42

Härliga bilder!

#2
Börje bilkunnig
2011-02-23 18:25

Börje hatar Mercedes-Benz. Långt jobbigt namn på en överskattad bil som välter och rostar år efter år utan att företaget återkallade bilarna eller gav 80% av pengarna tillbaka...

#3
BR
2011-02-23 19:55

Mercedes borde alla köra .Har en GLK 250 Cdi .Har aldrig kört en bättre bil .Drar 0,65 laglig körning.ML står på önskelistan.

#4
emellertid
2011-02-23 22:24

En vanlig Mercedes kunde kanske vara ok att köra men denna stora plåtklumpen kan inte vara nån höjdare att äga.

#5
Ved
2011-02-24 16:41

Börje hatar allt verkar det som!
Denna stor klump verkar annars lite onödig. Räcker det inte med GLK?!

#6
Bajamaja
2011-02-24 17:24

Börje älskar Maud-Olofsson. Själv älskar jag min nya E-klass. Underbar.

#7
E85 tills vidare
2011-02-25 14:12

Varför sådana onödiga bilar? Vi måste (rik som fattig) värna om det lilla som vi har kvar av livsviktig miljö. Tänk framåt på era barns och barnbarns........
framtid i en inte omöjlig miljö. Arrrrrggggg

#8
MR X
2011-02-26 07:54

Skall bli intressant att få läsa testen av m.bsuven. Utbudet av motorer kommer säkert vara oändligt.
Hoppas det går bra för m.b:n. Men är det någon som vet vad det är för problem med automatlådorna. Min far är inne på sin tredje E-klasse och samma eländiga syndrom har drabbat honom igen. Allt från att inga växlar går i det började med att backväxeln tjurade sedan ville den inte växla alls!! Förra mercan ville inte växellådan växla upp. Det tjöt och ylade från motorn som gick på skyhögt varv. Den första mercan av de tre uppvisade ett blandsyndrom av den första och den andra mercans växellådeproblem. Farsan har lämnat in bilen bilarna ett par gånger. Och ändå har det inte blivit bra. De sägs att den sista riktiga mercedesen som tillverkades slutade tillverkas omkring 1987. Och nu börjar jag tro att det är sant. Farsan hade nämligen då en 230 E och den bara gick och gick inga problem. Nu skall de skicka ner oljan i lådan för analys till Tysklad. Någon som vet om detta är ett vanligt förekommande problem på Mercedes E-klass??? För om det gäller flera mercor så tror jag att det kommer slå tillbaka mot märket negativt. Mercedes skall ju vara bilarnas bill eller? Varför är det inte det då?? Kanske redaktionen kan svara på detta?
Vh Mr X

#9
2011-02-26 10:37

Den ser snygg ut. Och verkar även ha riktiga rails på taket. Rätt typiskt Mercedes att inte falla för opraktiska modenyckar . Det är den här storleken som krävs om man vill ha rymd kring förarplatsen. GLK i all ära men den är inte rymlig inne. En Toyota Yaris har mer plats kring föraren än en GLK. Fördelen med GLK jämfört med ML är dock de yttre måtten. Morsan och svägerskan gillar att sitta högt men inte att köra bilar i storleken ML. De är så svåra att parkera säger de. Och jag håller med.

Jag tror att den kommer säljas som ML 250 CDI. Inte i USA, men i Europa. S-klass finns med det utförandet i Tyskland, med en påkostad motorupphängning som ger fin komfort. Fördelen är den låga bränsleförbrukningen. Och det är vad en stadsjeep behöver för att inte skämma ut sig allt för mycket här. Ett enkelt och billigt sätt för att få ner förbrukningen jämfört med omvägar kring mer avancerade hybridsystem.

Frågan är om den kommer presenteras i April. Varför skulle den till vintertest så kort tid innan? Vad hinner man åtgärda på den tiden? Jag vet inte, detta kan vara ett kompletterande mindre test.

MR X, Tyvärr kan man råka ut för sådana missöden som din far gjort. Min far hade också problem, dock en 86:a, som hade tre automatlådor på 4000 mil. Så tidigare modeller hade även de fel. Mercedes gav oss "livstids garanti" på automatlådan så länge vi hade kvar bilen. Hade kvalitén överlag varit så låg på deras bilar hade de inte som företag funnits idag. De allra flesta håller mycket länge. De övriga Mercedesbilarna vi ägt har inte haft något fel alls på automaterna. Inte ens de nyaste. Dagens växlar dessutom väldigt fint.

#10
MR X
2011-02-26 11:33

Tack Thommys. Tydligen sade de på verksaden att fler E-klasse omfattas av detta problem. Nu kör han med en lånemerca samma modell och den uppvisar inte samma syndrom.:-)

#11
BR
2011-02-28 09:38

Mr X Vilken vä'xellåda menar du Manuel 5 vxl aut. eller 7 vxl? Tack för svar .

#12
Mr X
2011-02-28 12:45

BR
Automatlåda! Och jag poängterar verkligen att jag inte har ngt emot Mercedes som bilmärke.

#13
BR
2011-02-28 17:02

Mr x Jag har glk med 7 vxl växelåda .Ville veta om det är den som är problemet eller den med 5 växlade automaten

#14
MR X
2011-02-28 19:39

Hej BR!

Bad min far tala om vad det är för automatlåda men han kunde inte svara på om det är en 5-växlad låda eller en 7-växlad. Förra var en 5-växlad i alla fall. Känns som om du faktiskt har en aning om vad det är för låda han har. Skulle vara väldigt snällt av dig att tala om vad du tror det är för något problem.
Vh
Mr X

#15
BR
2011-03-01 08:55

Hej MR X
Jag vet inte felet .Blev nyfiken så jag kan holla koll på min låda .Min har bara rullat 800 mil och den har fungerat utan problem.7 väx.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.