Bild
Nästa artikel
Mercedes ML350 2015.
Mercedes ML350 2015.

Rosttest: Mercedes-Benz ML350 CDI Bluetec 4MATIC 2015

Rost

Genomgående kraftigt gods med mycket aluminium och plåt och lite plast.

Läs hela testet!

Volvo XC90, Mercedes ML och BMW X5 granskas i ett 13 sidor långt test. Testet innehåller omfattande jämförelser bilarna emellan gällande köregenskaper, ekonomi, utrustning, säkerhet, miljö, ljus, utrymme och komfort.
Motorhuv och framskärmar av aluminium, dörrar och baklucka av plåt. Genomgående väl tätade skarvar. Baklucka och dörrar har behandlad insida.

Innerskärmar av plast fram och bak. Hjulupphängningar och förstärkningsstag av aluminium fram men infästningarna till upphängningarna är av plåt där det finns otätade skarvar där smuts kan samlas.

Främre parti av avgassystemet och sista ljuddämparen av aluminium, resten av plåt. Bakvagnsupphängning av aluminium, genomgående kraftigt gods. Plastkåpor täcker delar av underredet, tunt vaxskikt under dem. Alla balkar vaxbehandlade på insidan.
 
Rostskyddsgaranti: 30 år

Testinformation

Betyg: 4 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Mercedes ML

Kommentarer

#1
2015-06-15 17:14

"Rostskyddsgaranti: 30 år" Känns inte det som ett hån mot kundernas intelligens? Ingen bil, inte ens en Mercedes, kommer att klara sig från rost så länge. Men samtidigt säger det väl något om hur ihåliga dessa garantier är! Dom är väl ofta inte värda pappret dom är skrivna på. Minns att någon biltidning, tror det var Vi bilägare, som för några år sedan i en artikel kollade upp vad som stod i dessa garantier. I Mercedes fanns en mängd undantag, t.ex. att bilen inte fick utsättas för regn, hagel eller snö. Minns så väl tidningens kommentar: "Får den vistas utomhus?" Med såna undantag kan man väl lika gärna ge 100års garanti direkt! Varför snåla?

#2
2015-06-15 18:17

Bra rutet, Rutger!

#4
2015-06-15 22:40

Dyrbara material är en enkel genväg till mindre rost för den som kan betala, men det ser ut som man slarvar med detaljarbetet på övriga punkter.
Inte direkt förtroendeingivande.

#5
2015-06-16 08:03

Tilläggas bör till @Rutgers inlägg att den 30-åriga rostskyddsgarantin gäller endast genomrostning inifrån i bärande delar/balkar OCH att bilen måste kontrolleras årligen (!) hos en auktoriserad Mercedes verkstad.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.