Bild
Nästa artikel
Schenker stoppar leverans till Saab

Schenker stoppar leverans till Saab

Nyheter

Transportföretaget DB Schenker har de senaste dagarna stoppat leveranser till Saab Automobile eftersom man inte fått betalt.

Det uppger bolagets pressansvarige Pierre Olsson för TT. Och bolaget kommer att fortsätta hålla last i pant.

– Nu släpper vi igenom de leveranser som Saab betalar för. De får välja vilka och det handlar om de mest produktionskritiska. Men vi kommer inte att släppa på alla leveranser innan vi vår fullt betalt, säger Pierre Olsson till TT.

Hur många lastbilar som fortfarande står stilla med last till Saab säger han sig inte veta.

– Vi har inte krävt mer betalt. Däremot har vi inte fått betalt under en längre tid. Det handlar om stora summor, miljonbelopp, och under så lång tid att det har blivit kritiskt.

I början av veckan tog Schenker därför det drastiska beslutet att hålla last i pant, vilket stoppade produktionen på Saabfabriken under tisdagen. Enligt Pierre Olsson har Saab inte lämnat någon förklaring till varför betalningarna uteblivit.

Arbetet på fabriksgolvet i Trollhättan kom igång igen på onsdagen men avbröts sedan igen vid lunchtid, rapporterar lokaltidningen TTELA.

Diskutera: Hur tolkar du läget hos Saab Automobile i dag?

Taggar: Nyheter, , Saab

Kommentarer

#1
2011-03-30 13:51

Kan det vara så att Saab helt enkelt har inte har några pengar? Den usla försäljningen måste givetvis påverka kassaflödet.

#2
2011-03-30 14:05

Saab kånkar nog inom en månad. Kanske har tillverkat 5000 bilar hittills i år?

#3
2011-03-30 14:35

Tydligen många som inte fått betalt, men tydligen låtsas Muller som att det regnar, vi lär snart få reda på mer....

#4
2011-03-30 16:33

Fan!
Det här ser inte bra ut...

#5
Raymond K
2011-03-30 22:05

Detta var väntat. Säljer man inte tillräckligt med bilar för att generera kapital för produktion blir det svårt att betala leverantörer. Ingen kan väl vara förvånad över detta?
Men visst är det synd om nu kanske Saab går i graven. Hoppas dom klarar upp det även om möjligheterna är mycket små utan att ta flera stora lån.

#6
2011-03-30 22:08

Jaha! Då kommer Ryssen snart då. Sista chansen!

Snart äger han minst 51% av SAAB eller så konkar dom.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.