Bild
Nästa artikel
Saab uteblir från Frankfurtsalongen

Saab uteblir från Frankfurtsalongen

Nyheter

Det var tänkt att Saab skulle ge en första skymt at nästa 9-3 i Frankfurt. Nu meddelar tillverkaren att man uteblir från höstens mässa.

Saab ställer in sin medverkan på bilsalongen i Frankfurt i mitten av september, det enligt den officiella bloggen Inside Saab. Mässan är en världens största och mest prestigefyllda i sitt slag, med mängder av inplanerade världspremiärer.

Orsaken uppges vara att företaget vill koncentrera sig på att återstarta produktionen i Trollhättan. I den situationen vore den ansvarslöst att använda resurser till en dyr utställningsmonter i Frankfurt, skriver Inside Saab.

Saab har tidigare gjort gällande att en konceptbil som förevisar nästa generation 9-3 skulle presenteras på Frankfurtsalongen. De planerna tycks nu ha skrotats.

Det här är inte första gången Saab uteblir från en av de stora bilmässorna. I början av januari i år nobbade man bilsalongen i Detroit, med hänvisning till kostnaderna för att ställa ut. I stället visade Saab sina bilar på en parkeringsplats utanför entrén.

Bilsalongen i Frankfurt öppnar för pressen den 13 september.

Diskutera: Vad tycker du om Saabs frånvaro från Frankfurt?

Taggar: Nyheter, , Saab

Kommentarer

#1
2011-08-16 08:44

fredrik: vet du när å hur dom ska visa upp nya 9-3an då?

#2
2011-08-16 08:49

Erik T; det var aldrig meningen att visa upp nya 9-3 på IAA (Frankfurt).

Med tanke på läget nu, så blir det väl tidigast under 2012.

#3
2011-08-16 22:26

om vi ska vara petiga, konceptbil då.

#4
2011-08-17 09:46

Erik T:
Det var som sagt tänkt att det skulle ske nu i Frankfurt i mitten av september. När det nu blir är oklart.

/Fredrik Diits Vikström, Vi Bilägare

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.