Bild
Nästa artikel
Saab anställer bloggkämpe

Saab anställer bloggkämpe

Nyheter

Steven Wade – eldsjälen bakom entusiastsajten SaabsUnited – slutar att blogga och börjar istället jobba för Saab med sociala medier.

När det blåste som värst kring Saab under 2010 lyckades en man från Australien mobilisera tusentals människor med sina hjärtan hos biltillverkaren från Trollhättan.

Steven Wades ansträngningar via bloggen SaabsUnited, under signaturen "Swade", resulterade bland annat i uppmärksammade bilkaravaner över hela världen. Fokus flyttades från problem till framtidshopp.

Nyligen aviserade Steven Wade att han slutar blogga för att ägna mer tid åt jobb och familj. Sex år med intensiva uppdateringar hade tagit ut sin rätt.

Handplockas av Saab
Nu meddelar istället Saab att Steven Wade anställs för att ingå i en arbetsgrupp med inriktning på interaktiv marknadsföring och i synnerhet sociala medier, såsom Facebook och Youtube. Steven Wade kommer även i fortsättningen att vara stationerad i Melbourne.

– Sociala medier spelar en viktig roll i Saabs marknadsföringsmix, därför är vi angelägna om att stärka vår kompetens inom det här området, säger Mårten Wahlstedt, chef för global marknadskommunikation på Saab, i en kommentar.

I ett brev som publicerats hos SaabsUnited hyllas Steven Wade av Victor Muller, styrelseordförande för Saab:

”Jag tackar dig för det du gjorde med SaabsUnited och välkomnar dig till Saab Automobile, där du även i fortsättningen kommer att förena oss som tror på denna ikon bland bilmärken”, skriver han.

Steven Wade tillträder sin tjänst den 4 april. Bloggen SaabsUnited fortsätter att drivas självständigt, men under en annan ledning.

Diskutera: Vad kan Steven Wade tillföra Saab?

Taggar: Nyheter, , Saab

Kommentarer

#1
2011-03-15 17:03

Känns på ett sätt rätt logiskt. Tror nog han kan tillföra en hel del, som kanske bättre lyhördhet från företagets sida och en bättre och rakare kommunikationsväg mellan kunder, potentiella kunder, och företaget.

#2
2011-03-15 17:12

Jättekul och egentligen ganska väntat att Steven rekryteras. Hans insats för att mobilisera Saab-entusiaster världen runt när det såg som allra mörkast ut kan inte underskattas. Han kan säkert bidra med mycket.

En riktig hjälte som nu får sin rättmätiga belöning.

#3
2011-03-16 11:30

Helt rätt
En annan form av marknadsstrategi i företaget nu för tiden än när det leddes av amerikanska stockkonservativa träbockar.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.