Nästa artikel
Saab 9-5 officiell: "En ny era för vårt märke"
Nyheter

Saab 9-5 officiell: "En ny era för vårt märke"

Publicerad 27 augusti 2009 (uppdaterad 21 september 2010)
Väntan är över. Nya Saab 9-5 är officiell. På torsdagen presenterades nykomlingen.
Nya 9-5 inleder en ny era för Saab. Det konstaterar bolaget i samband med presentationen av nykomlingen.

- Den här bilen innebär en nystart, en ny era för vårt märke. Vi har byggt en avancerad och mycket typisk Saab, bland annat genom att utnyttja kraften i vårt förflutna som en hävstång inom nyckelområden som skandinavisk design, sportiga köregenskaper och ansvarsfulla prestanda. Nya 9-5 levererar på alla dessa områden, liksom alla kommande Saab-modeller, konstaterar Saabs VD Jan Åke Jonsson.

Nya Saab 9-5 har premiär på Frankfurts bilsalong i september. Men redan nu är modellen presenterad på Saabs officiella hemsida. Om du klickar HÄR kan du se Simon Padian, som varit med och tagit fram 9-5:an,  när han presenterar modellen.

Vibilagare.se har tidigare bjudit på en specialskriven text om 9-5:an och även visat exklusiva bilder på modellen. Något som du kan se om du klickar HÄR.

Vill du ha kompletteringar och ta del av mer teknisk information kan du klicka HÄR för att läsa hela Saabs pressrelease i PDF-form.

Relaterade dokument

Länkar

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2009-08-27 14:53
Peter i Sydney (ej verifierad)

Grattis! Hoppas det inte är för sent

#2 • 2009-08-27 15:55
Chrille (ej verifierad)

Otroligt snygg bil, mycket attityd och klart "SAAB-ish".

#3 • 2009-08-27 16:42
pg (ej verifierad)

Den här bilden ger inte bilen sitt rätta intryck. Bilen är snyggare bakifrån. Men totalt sett och framför allt framifrån är den betydligt fulare än sina föregångare som var snygga, innan nya fronten.
sedan detta med Saabkänslan som Saabfolket skryter med. Den anser jag med flera vara en chimär. Det är ju så att varje bilmärke har sin egen känsla, vare sig set står Audi, BMW eller Opel.
Och skillnaden mellan Saab och Opel finns ju inte annat än storleksmässigt.

#4 • 2009-08-27 17:34
Conny Karlsson (ej verifierad)

Ingen framtid.....
Ja var är framtiden i form av någon hybridversion ? Det borde ha presenterats om Saab går in i en ny era som man själv menar att man gör. Och då borde man ha kunnat presentera en hybrid eller Plug-in hybrid då hade det varit en ny era och kanske en framtid som Saab behöver. Men icke....

#5 • 2009-08-27 18:20
pg (ej verifierad)

Visst är den Ful Toyotan, men det är nu vanligaste bilen bland USA s kändisar. Rent ut sagt en måste ha bil bland kändisarna i Californien.
Men en Saab kommer knappast dessa att titta efter. Däremot kommer nya Volt att vinna andelar från Toyota, var så säker. Hur det går med Opels Volt får vi väl se. Synd för Saab att detta samarbete inte längre fortsätter. Nu måste Saab skaffa fram pengar till denna utveckling, och hur ska det gå till?

#6 • 2009-08-27 19:41
Krille (ej verifierad)

Snygg bil! ni kommer väl ihåg när nya A6 visades, vilken grotesk front men man vänjer sig. Jag tycker det är bra att man inte har satsat på en "elbil" eftersom batterierna är för dåliga ännu, det är viktigare att man får ut en ny bra bil eftersom man inte har resurser till båda delarna.
När ekonomin har kommit ihamn går det att utveckla bilen för andra drivmedel.

#7 • 2009-08-27 21:38
Jag (ej verifierad)

Audis grill är forfarande så j:a ful att jag inte ens vill ha en Audi R8! Trist att vad som är kvar av Saab verkar göra om samma misstag....
Varför försöker Saab inte med en snygg design istället? Fulare bil har jag knappast sett, t.o.m. Audi ser bra ut efter att man sett Saab....
Herregud!

#8 • 2009-08-27 22:32
Trex (ej verifierad)

Jag håller med dig Jag..så grymt ful. Det jävligaste är att dom kommer lura pengarna av vissa...som att köpa en lott med garanterad ickevinst..You should be ashamed SAAB..

#9 • 2009-08-27 22:33
Aero (ej verifierad)

Gå in på Saabs hemsida för att få en bättre bild av bilen...där kan man vända o vrida på den för att se ur alla vinklar. Snygg, unik och "Saab'isk" :o)
http://www.saab.com/global/en/start#/Cars/all-new-9-5/overview/Explore/

#a • 2009-08-27 23:33
pg (ej verifierad)

Det kan inte hjälpas, den ser klumpig ut om man jämför med Insignia t.ex, men den är ju större ä Opeln. Men den kan absolut inte konkurrera skönhetsmässigt med Insignia. Dessutom blir den ju lite slöare och törstigare än Insignian eftersom den kommer att få samma drivlinor som Insignian rakt igenom.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.