Nästa artikel
Så står sig Teslas Plaid-modeller mot konkurrenterna
Nyheter

Så står sig Teslas Plaid-modeller mot konkurrenterna

Publicerad 6 augusti 2022
Tesla har börjat sälja Model S och Model X Plaid i Sverige. Så här står sig modellerna mot konkurrenterna.

Efter lång väntan har Tesla nu börjat sälja de allra snabbaste och dyraste versionerna av Model S och Model X i Sverige. Modellerna visades upp i ansiktslyft utförande redan i januari 2021, med bland annat ny interiör och flera chassiuppdateringar, och Tesla presenterade också nya så kallade Plaid-versioner med fokus på prestanda.

Det är alltså först nu som modellerna går att beställa i Sverige, till en prislapp på omkring 1,5 miljoner kronor. Leveranserna påbörjas senare i höst.

I den här jämförelsen har vi samlat in accelerationstider, toppfart och räckviddssiffror för ett antal sedan- och suv-modeller. Teslas acceleration ligger i en klass för sig, men det återstår att se om accelerationen kan upprepas flera gånger – något som Porsche skryter om – eller om accelerationen mattas av i takt med att drivlinan blir varm.

Siffrorna säger förstås inte så mycket om hur bilarna är att köra, och siffrorna kan i vissa fall också vara preliminära. Så är exempelvis fallet med Tesla. I flera fall finns heller ingen svensk prislapp. Det gäller för Lucid Air, Fisker Ocean och Audi e-tron S där den sistnämnda i nuläget inte går att beställa.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (8)

  • 6 september 2022 johnkommentar skrev:…
  • 8 augusti 2022 Intressant att Tesla så…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.