Bild
Nästa artikel
Nyheter

Rolls-Royce klassiska modeller får eldrift – kostar 5 miljoner

Publicerad 22 augusti 2020 (uppdaterad 22 augusti 2020)
Det brittiska lyxmärket ska lansera en elbil ”när det är rätt tid”. Men det går att efterkonvertera flera klassiska modeller redan nu.

Du som någon gång haft förmånen att åka Rolls-Royce vet hur imponerande silkeslent bilarna svävar fram. De nya modellerna har en V12-motor som i princip knappt märks alls, förutom möjligtvis när det är dags att tanka.

Men på sikt ska förbränningsmotorn försvinna helt, bekräftar nu Rolls-Royce. Det brittiska lyxmärket ska på sikt bli helt eldrivet.

Rolls-Royce visade visserligen upp en eldriven konceptbil för några år sedan. Sedan har det varit ganska tyst på elektrifieringsfronten. Nu bekräftar Rolls-Royce-chefen Torsten Müller-Ötvös att märket ska lansera en elbil ”när det är rätt tid”. Rolls-Royce verkar helt hoppa över laddhybrider och satsar på helt eldrivna modeller.

– Det kan vara okej för större företag att göra hybrider och alla möjliga olika typer av teknologier. Men vi behöver ta smarta beslut var vi lägger våra pengar, säger han i en intervju med Roadshow.

För den som inte kan vänta finns det faktiskt möjlighet att åka eldriven Rolls-Royce redan nu, men inte från Rolls-Royce själva. Brittiska konverteringsspecialisten Lunaz erbjuder möjlighet att elkonvertera klassiska Phantom V och Silver Cloud för mellan 5 och 5,7 miljoner kronor inklusive svensk moms.

Lunaz monterar ett batteripaket på mellan 80 och 120 kWh beroende på modell. Räckvidden blir upp till 48 mil och det går även att snabbladda.

Lunaz kan även uppdatera interiören med infotainmentsystem och navigation, skärmar i baksätet, modern luftkonditionering och nytt ljudsystem.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2020-08-24 18:14
Carl Trefalt

Rolls-Royce måste vara rejält törstig.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.